TIPS OM ZO GOEDKOOP MOGELIJK TE REIZEN! - GlowofbeautyGlowofbeauty

9 september 2016

rome citytrip

In de afgelopen zomervakantie had ik de smaak goed te pakken: ik reisde van hot naar her en was eigenlijk nooit thuis. Heerlijk vond ik het om zoveel nieuwe plekken te ontdekken! Ook komend jaar ben ik van plan om lekker te gaan reizen, maar helaas heb ik er niet zoveel geld voor. Gelukkig hoeft reizen ook helemaal niet duur te zijn, lees maar mee!

Mijn ervaringen

Wat betreft reizen ben ik eigenlijk nog helemaal niet zo ervaren. Zoals ik al zei ben ik afgelopen zomer veel op pad geweest, maar dat waren toch vooral reizen samen met mijn ouders of groepsreizen, waarvoor ik zelf niet zoveel hoefde te regelen.

Wel ben ik afgelopen mei met een groepje vriendinnen voor een week naar Barcelona geweest, waarvan ik heleboel geleerd heb wat betreft goedkoop reizen. Want ja, wij arme scholiertjes hadden natuurlijk niet zoveel geld, maar wilden wel de leukste week van ons leven gaan beleven in Spanje! Daarnaast is het de laatste tijd ook een soort nieuwe hobby geworden om goedkope reisopties te ontdekken… Kortom: inmiddels heb ik genoeg handigheidjes wat betreft zo goedkoop mogelijk reizen om met jullie te delen!

rome

De vlucht

Vliegen wordt vaak gezien als één van de duurste onderdelen van een reis. Maar geloof me: vliegen kan ook heel goedkoop!

Zelf ben ik een groot fan van de app Skyscanner. Met deze app kan je in no time de allergoedkoopste vluchten van dit moment ontdekken. Bijna elke dag komen er weer nieuwe vluchtaanbiedingen online, waardoor er altijd wel retourtjes voor 20-30 euro te vinden zijn! Echt een aanrader!

De verblijfplaats

Wat betreft verblijfplaats zijn er talloze opties om voor een klein bedrag ergens te slapen:

 • Als je een beetje avontuurlijk ingesteld bent, kan je eens kijken op de site Couchsurfing.com. Via deze site kan je bij mensen thuis slapen, helemaal gratis! Ik zou dit zelf niet zo snel doen aangezien je niet echt privacy hebt én je niet precies weet waar je terecht komt, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die die spanning juist wel tof vinden.
 • Airbnb: wie kent het niet. Een beetje rondsnuffelen op deze site levert vaak al een heleboel fijne en goedkope appartementjes, hostels en kamers op. Zelf vind ik dit echt een hele fijne site, ook omdat er altijd veel reviews staan bij de verhuurder.
 • Ook op Trivago en Booking.com vind je een heleboel goedkope hostels en appartementjes!
 • Is zelf uren op zoek gaan naar de beste deals niet zo jouw ding? Check dan even de site Holidayguru. Hier zit een team achter die elke dag het internet afspeurt, op zoek naar de fijnste en goedkoopste reisjes. Elke dag verschijnen er wel weer nieuwe aanbiedingen!

de tiber

Het eten

Hoe verleidelijk het ook is om op vakantie lekker veel uit eten te gaan: zelf koken is echt 10 keer zo goedkoop. Het scheelt je enorm veel geld om zelf boodschappen te doen en in je appartementje wat lekkers klaar te maken!

Workaway

Wil jij liever een wat langere reis maken? Dan is Workaway misschien wat voor jou! Via deze site kan je zo ongeveer overal op de wereld gaan werken in ruil voor kost en inwoning. Zo kan je bijvoorbeeld op een paardenranch in Australië terecht komen of in een weeshuis in Afrika. Heel fijn ook voor de mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen dus!


Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze tips! Enne, laat in de comments vooral even achter waar jouw laatste reis naartoe ging! :D

Liefs Anniek

Iets zien van mijn reizen? Check hier mijn reisverslag van bijvoorbeeld Barcelona en Berlijn !

17 comments on “TIPS OM ZO GOEDKOOP MOGELIJK TE REIZEN!”

  9 september, 2016

  Hele handige tips allemaal!


  9 september, 2016

  Skyscanner kende ik al! Dat scheelt je zo ontzettend veel geld. Hopelijk kan ik komend jaar weer een paar mooie reisjes maken. Het is zo fijn om er even tussenuit te gaan.


  9 september, 2016

  Thanks voor de handige tips meis!
  Ik wil in maart ook echt weer een stedentripje gaan maken.
  Liefs Lonneke


  9 september, 2016

  Wat een fijne tips! Toen ik ging interrailen heb ik ook echt heel goedkoop geleefd. We zijn in een maand maar 1 keer uit eten geweest, haha!


  9 september, 2016

  Zelf koken is zeker heel handig én het is een goede manier om in plaatselijke supermarkten erachter te komen wat de locals allemaal eten.


  Els
  9 september, 2016

  Fietsen, wandelen en kamperen…. ook heel goedkoop!


  9 september, 2016

  Die laatste tip vind ik wel heel interessant!


  9 september, 2016

  Hele goede tips! Ik hou ontzettend van reizen en wanneer ik volwassen ben wil ik in mijn eentje reizen, waar ik nu al een beetje mee bezig ben (oeps..) Deze tips hebben enorm geholpen. Liefs


  9 september, 2016

  Wat een fijne tips!


  9 september, 2016

  Hey, Workaway klinkt wel erg aantrekkelijk, ik ga het uitzoeken, aangezien ik nog steeds aan het uitzoeken ben wat ik na het middelbaar/mijn leven wil.


  10 september, 2016

  Kijk! Dit zijn nou tips waar we wat aan hebben! Zo fijn! En wow ik kende eigenlijk alleen nog maar Airbnb! Maar de rest klinkt ook super handig. Dus bij deze heel erg bedankt! Ik ga dit artikeltje zeker eventje opslaan :)


  10 september, 2016

  Woow, wat een goeie tips! Dit is echt perfect voor als ik over een paar jaar misschien (want geld nodig) ga reizen. Dankje!!


  11 september, 2016

  Wat een super handig artikel! Ik zit ook altijd heel vaak rond te kijken maar het is altijd fijn als iemand erover verteld met wat meer ervaring, haha.


  13 september, 2016

  Oh superhandige tips! Deze sla ik even op! :)


  18 september, 2016

  Super handig dit! Ik ben van plan om volgende zomer veel te reizen, maar heb niet zo’n groot budget. Ik sla dit artikel op! Liefs

  Anniek
  19 september, 2016

  Ah tof, fijn om te horen dat je er iets aan hebt! :)


  27 november, 2016

  Leuke tips!