TRAVEL / Golden hours in Limburg

Na een lange reis met de trein en de bus kwamen we aan in Zuid-Limburg, Dianne en ik. Een week geleden. We hadden daar voor een paar daagjes een huisje. Vandaag neem ik je mee op ons mini avonturentripje!

Maandag

Om kwart voor elf stapte ik de stationshal binnen. Ik liep naar het juiste spoor, keek om me heen en zag Dianne direct al staan. Een reis van ruim drie uur lag voor de boeg. Samen zouden we een minitripje naar Limburg gaan maken. Zin in!

Na een lange reis kwamen we aan bij ons huisje. We zetten onze spullen er neer en liepen richting het centrum om alvast wat boodschapjes voor de komende dagen te doen.

Ons huisje lag in een prachtige omgeving: midden tussen de Limburgse heuvels en de graanvelden. Er ging zo’n rust vanuit!

Die middag besloten we naar een restaurantje op een heuvel vlakbij te lopen. Een wandeling van ongeveer een uur heen en een uur terug. Het was deze dag als laatste dag nog prachtig weer en daar wilden volop van genieten!

De heenweg! We liepen langs de graanvelden, tussen de weilanden met koeien en kwamen onderweg ook nog een heleboel braamstruiken tegen. Een heerlijk zoet voorgerechtje!

Eenmaal aangekomen gingen we op het terras zitten, waarvandaan we een prachtig uitzicht hadden. We bestelden koude drankjes, canneloni, frietjes en forel.

Toen we uitgegeten waren en weer terug naar het huisje liepen, was het half negen. De zon zakte langzaam maar zeker achter de heuvels, maar niet zonder eerst een prachtig gouden licht op het landschap te werpen. Betoverend mooi!

Dinsdag

Dinsdag gingen we met de bus naar Aken, een stad in Duitsland! Hierboven zie je een klein stukje van de grote dom die daar staat. Zoals je ook kan zien was het weer wat minder lekker: grauw en nat. Maar dat maakte niet uit, desondanks genoten we.

We keken rond in het oude stadhuis van Aken, wat er van binnen prachtig uit zag. Niet verkeerd stoeltje ook, deze. Ik zou hem zo mee naar huis nemen als het kon, haha.

Lief!

Prachtige bloemen op de markt!

En koffie met taart natuurlijk.

Om half acht kwamen we weer aan bij ons huisje. We kookten, aten en keken een de film Into The Wild.

Woensdag

Dit zou alweer onze laatste dag in Limburg zijn. Heel rustig aan begonnen we de ochtend. Na een lekker ontbijt en een kop koffie ruimden we het huisje op en begonnen aan de terugreis.


Ik ken Dianne al ontzettend lang en het is een goede vriendin van me. Het was heel fijn om een paar daagjes samen weg te zijn. En wauw, wat verbaasde het mooie landschap in Limburg me! Het deed zich haast on-Nederlands aan me voor!

Ben jij weleens in Limburg op vakantie geweest?

Liefs Anniek

12 reacties

 • Reply
  Suzanne
  16 augustus, 2017 at 07:17

  Hele mooie foto’s! Erg leuk om zo te zien!

 • Reply
  Evi
  16 augustus, 2017 at 08:09

  Echt hele mooie foto’s Ik vind vooral de foto van jou op die stoel echt heel leuk! Waarmee fotografeer jij? Als ik dat mag vragen :)

 • Reply
  Eline
  16 augustus, 2017 at 08:17

  Wat ontzettend mooi met de zakkende zon! Limburg is zo’n mooie plek, wat fijn dat je het zo leuk hebt gehad.

 • Reply
  Iris
  16 augustus, 2017 at 08:45

  Limburg is echt mooi, het voelt ook niet alsof je nog in Nederland bent.

 • Reply
  evelien
  16 augustus, 2017 at 09:25

  Wat een mooie foto’s! Het ziet er uit als een hele leuke trip <3
  Liefs,
  Evelien

 • Reply
  Emma
  16 augustus, 2017 at 10:05

  Ah wat leuk zo een paar daagjes er tussenuit! Limburg is altijd goed :) X

 • Reply
  anna
  16 augustus, 2017 at 14:22

  Wat een prachtige en sfeervolle foto’s heb je gemaakt, jullie tripje ziet er echt heel gezellig uit <3

 • Reply
  Marlies
  16 augustus, 2017 at 14:53

  Wat een prachtige plaatjes! En inderdaad, het ziet er bijna uit alsof je in het buitenland op vakantie was! Fijn dat je een leuk tripje hebt gehad! Zo lekker ook dat als je vrij hebt er zoveel minder verplichtingen zijn, wat ervoor zorgt dat je spontane acties kunt ondernemen of even lekker weg kunt voor een paar daagjes! Heerlijk!

 • Reply
  Luna
  17 augustus, 2017 at 12:16

  Jaa, Limburg lijkt echt een stukje anders dan de rest van Nederland! Je foto’s zijn weer heel mooi! Zeker die in golden hour <3

 • Reply
  Inne
  17 augustus, 2017 at 18:10

  Oh, wat een fijn verslagje! Je foto’s hebben zo’n gezellige sfeer! :)

 • Reply
  Ilona Wielinga
  18 augustus, 2017 at 07:49

  Onwijs mooie foto’s zeg! Limburg is echt een mooi stukje nederland :)

 • Reply
  laura
  18 augustus, 2017 at 10:02

  super gezellig zo met je vriendin en dan doorbrengen in zo’n mooi stukje natuur! heel gezellig!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.