Wat er gebeurt in mijn lichtelijk hectische leventje

personal update oktober

Ik moest ervoor ploeteren om die paar uurtjes op school tot een succes te maken. Ik vierde mijn verjaardag, werd overstelpt door lieve reacties van jullie, en gaf tussendoor nog ‘even’ een paar workshops op de Huis van Belle dag, waar in totaal 700 meiden kwamen. De afgelopen tijd was, en is, mijn leven nogal hectisch. Vandaag klets ik graag even met jullie over hoe het met me gaat en waar ik nu eigenlijk allemaal mee bezig ben. Lees gezellig mee!

herfst blaadjes

Toetsweek

Het zal je vast niet ontgaan zijn: de afgelopen twee weken was ik een beetje afwezig. Er verschenen niet meer dan 4 artikelen per week op m’n blog, per dag postte ik niet meer dan één foto op Instagram, en in de Join My Life’s zag je me vooral verscholen achter een hoge stapel boeken. De reden? Toetsweek. Het was weer eens zover.

Die ene week, vijf keer per jaar. Het blijft een dingetje. Drie weken van tevoren probeer ik me al zo goed mogelijk voor te bereiden op de toetsweek, en aangezien ik een tikje perfectionistisch gaat er erg veel tijd in zitten. Zeker nu ik in mijn examenjaar zit en alles zo goed mogelijk wil doen.

Het slokte mijn tijd dus nogal op de laatste paar weken, waardoor ik hier wat minder actief was! Balen, maar het kon niet anders. Goed nieuws: ik ben er weer. Helemaal gezond en wel, en vol zin om weer lekker bezig te kunnen gaan met Glowofbeauty. Heerlijk, let’s go.

herfst natuur

Workshops

Ik ga jullie gewoon eventjes bijpraten over de afgelopen tijd. Wat ik allemaal gedaan heb, en ook wat eraan zit te komen. Één van de dingen waar ik ongelooflijk blij van werd waren de workshops die ik zaterdag 10 oktober mocht geven op de Huis van Belle dag.

Ik leidde vier keer een workshop van een uur, wat best wel intensief was. Maar ook zó ontzettend gaaf! Ik bedoel: ik ben 17 en ik leid een WORKSHOP?! Toch best bizar. Ik hield een praatje over het beginnen van een blog en mijn ervaringen en tips, en zette de meiden praktisch aan de slag. Ik heb er al wat over geschreven, dus als je het leuk vindt om wat meer te zien en te horen: neem hier een kijkje.

eend

Jarig + jullie lieverds!

En toen was ik jarig op 9 oktober, jihooee! Ik had het al een weekendje ervoor gevierd, omdat dat wat beter uitkwam. Samen met mijn gezin en andere mensen die dicht om me heen staan.

Niet alleen van mijn verjaardag werd ik heel blij. Ook van jullie massale lieve reacties de laatste tijd, en van alle nieuwe volgers die er op mijn blog en social media kanalen bij zijn gekomen! Wat zijn jullie toch lief! Echt onwijs bijzonder om via mijn blog datgene te doen waar ik zo gelukkig van wordt, en om te merken dat jullie er ook happy van worden. En dat dúidelijk aan me laten merken <3

Om jullie eens in de watten te leggen komt er komende week een hele gave (en grote!) winactie online, dus houdt mijn blog even in de gaten :)

rode besjes

Na de middelbare school… Wat dan?

Inmiddels begint het een beetje serieus te worden allemaal. Ik zit in VWO6, het einde van mijn middelbareschooltijd begint in zicht te komen, en het komende jaar wordt er van mij verwacht dat ik een heleboel keuzes ga maken. Wat ik wil gaan doen als ik geslaagd ben. HBO of WO? Wat voor soort studierichting? Waar wil ik gaan studeren?

Gelukkig begint zich nu in mijn hoofd eindelijk een beetje een beeld te vormen van wat ik wil. Ik wil iets creëren. Een bedrijfje, een website, een online platform, een productlijn… Ik wil mijn creativiteit kwijt kunnen, en iets tot een succes maken. Iets onder de mensen brengen. Yep, een beetje vagelijk dus nog, en wat voor studie erbij past weet ik ook nog niet. Hopelijk ga ik dat de komende tijd ontdekken :) Mocht je nog tips hebben: die zijn welkom!

2015 10 18_2617_bewerkt-1

Let’s go!

Je hoort het: ik heb veel gedaan, en er staat me veel te wachten komend jaar. En ik heb er zin in. Ik heb ook zin om weer lekker veel te gaan bloggen, leuke samenwerkingen aan te gaan (vandaag komt Maaike om samen een video op te nemen!), leuke dingen te doen met vrienden en te gaan genieten van fijne knusse avondjes dit seizoen :)

Tot zover mijn leven op dit moment in een notendopje! Hoe gaat het met jou, waar ben jij mee bezig?

Liefs Anniek

De Join My Life is vandaag voor één keertje vervangen door deze personal update!

30 reacties

 • Reply
  Kelly
  19 oktober, 2015 at 05:32

  Wat heb je een heleboel leuke dingen gedaan! Supertof een workshop geven, iets wat ik nu op mijn 27e nog nooit heb gedaan haha. Ik ben erg benieuwd naar je toekomstplannen, het klinkt heel erg tof dat je iets wilt creëren. Succes dit laatste jaar op het VWO!

  • Reply
   Anniek
   20 oktober, 2015 at 07:05

   Dankjewel voor je lieve reactie Kelly! <3

 • Reply
  Kim
  19 oktober, 2015 at 06:27

  Zo stoer dat je al een workshop hebt gegeven! Vindt het ook helemaal iets voor jou ?. Fijne week!

 • Reply
  Nienke
  19 oktober, 2015 at 06:32

  Een paar drukke, maar toch ook leuke weken! Ik heb na de herfstvakantie ook proefwerkweek, dus dan weet je wat ik dan aan het doen ben. Ik ben echt super benieuwd naar wat je na dit jaar gaat doen, toch een economische studie wellicht? Zou mooi bij een eigen bedrijfje passen ;) Heel veel succes in ieder geval!

  • Reply
   Anniek
   20 oktober, 2015 at 07:06

   Oh, jij ook alvast succes dan Nienke! En inderdaad, een beetje de economische kant op vind ik wel tof. Maar het moet dan ook weer niet té economisch zijn, met alleen maar cijfertjes :)

 • Reply
  Marlotte
  19 oktober, 2015 at 07:04

  Wat een drukke tijd heb je achter de rug! Ik vind het zo knap dat je nu al een workshop hebt gegeven, echt heel gaaf! Fijne maandag!

 • Reply
  Esmée
  19 oktober, 2015 at 07:35

  Wat heb je het druk gehad! En wat gaaf dat je workshops mocht geven. Ik ben erg benieuwd wat je na je school gaat doen. Nog veel succes dit laatste jaar! Het gaat je lukken!

 • Reply
  BySilke
  19 oktober, 2015 at 08:22

  Woehoew, blij dat alles zo goed gaat! Veel volgers, goed werk op school en toekomstplannen, superfijn toch :D Lijkt me wel heel lastig, 5x per jaar zo’n toetsenperiode! Hier in België is dat slechts 2x per jaar (maar dan ook wel heel zwaar haha) :) Liefs!

 • Reply
  Maartje
  19 oktober, 2015 at 08:31

  Oh, ik genoot van je persoonlijke updatepost! Love je schrijfstijl! <3 Wat een gave dingen doe je zeg, ik gun het ja van harte! Ik ben heel benieuwd naar wat je uiteindelijk gaat studeren en natuurlijk naar je winactie! ;)

 • Reply
  Annelies
  19 oktober, 2015 at 08:52

  Een heeeele late; nog gefeliciteerd met je verjaardag!! Wat gaaf dat je een workshop hebt gehouden, en dat maar liefst van 4(!!) uur lang. Het lijkt me echt heel gaaf. Tof hoor!

 • Reply
  Danielle
  19 oktober, 2015 at 09:29

  gaaf hoor! Je bent met leuke dingen bezig!

  Heb je al eens nagedacht om een jaartje géén studie te doen? En misschien je ideeën proberen uit te werken? ondernemen leer je niet op school… dus wat dat betreft hoef je geen opleinding te doen als je echt wil ondernemen. Word het na dat jaar toch niets dan kan je altijd nog een studie doen.

 • Reply
  Odette
  19 oktober, 2015 at 11:05

  Super leuk dat je zoveel leuke dingen mag doen voor je blog. En jammer voor je toetsweek, maar die is gelukkig na een weekje weer voorbij. Maar je workshop ziet er echt te gaaf uit! XX – http://www.fabledet.com

 • Reply
  Eline
  19 oktober, 2015 at 13:08

  Misschien is food design and innovation een leuke studie voor je. Nog gefeliciteerd!

 • Reply
  Lisa
  19 oktober, 2015 at 13:32

  Ik ben ook nog een beetje aan het bijkomen van vorige week. Was redelijk hectisch. Gelukkig deze week lekker vakantie, ook al moet ik wel wat voor school doen. Spannen dat je al snel een studie moet kiezen! Klinkt allemaal superleuk en echt wat voor jouw! Ik ga 20 november naar Utrecht voor de open dag van de universiteit…moet van onze school, maar is ook wel weer leuk :) En ik kan mooi de rest van de dag hotspots bezoeken in Utrecht, yaaay!

  • Reply
   Anniek
   20 oktober, 2015 at 07:09

   Oh, jij moet natuurlijk ook al een beetje gaan beginnen met oriënteren! Leuk dat je naar Utrecht gaat, kan je inderdaad de rest van de dag lekker rondstruinen :) Veel plezier!

 • Reply
  Eline
  19 oktober, 2015 at 15:08

  Gaaf dat je een workshop mocht geven zeg! Mischien is food design and innovation een leuke studie voor je.

 • Reply
  Iris
  19 oktober, 2015 at 16:44

  Wat jij wilt, kun je met vrij veel studies combineren. Het ligt er vooral aan wat voor iets je wilt gaan maken.

 • Reply
  Veer
  19 oktober, 2015 at 16:47

  haha spannend hoor je examenjaar! Ik zat vorig jaar in hetzelfde schuitje, vond de studiekeuze ook heel lastig. Ik studeer nu media, informatie en communicatie. Misschien ook wel iets voor jou!

 • Reply
  Maaike
  19 oktober, 2015 at 18:36

  Wow je hebt het dus echt druk gehad! En wat leuk, dat je dat soort dingen na je middelbare school tijd wilt doen. Ik ken misschien wel twee studies die daarbij passen: Media Informatie en Communicatie en Communication & Multimedia design. Ik volg zelf de eerste, en daar leer je echt alles wat maar creatief is. En de tweede studie gaat wat meer de technische kant op, maar dat vind ik ook wel iets voor jou (of heb ik het nu helemaal mis? haha)

 • Reply
  Manon
  19 oktober, 2015 at 19:13

  Het examenjaar is altijd spannend en heel druk! Wel gaaf dat je een workshop mocht geven, dat zou ik niet durven.

 • Reply
  anna
  19 oktober, 2015 at 20:38

  Aaah, wat gaaf die workshops! En nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, ik had het helemaal gemist. Ben ook zo druk, haha. Misschien is iets met marketing wat voor jou? Ik heb geen idee, vond een studie kiezen na het VWO zo vreselijk moeilijk. Ik heb ervoor gekozen HBO te gaan doen, lekker praktisch en tijdens stage ontdek je ook wat je leuk vindt en wat niet. x

  • Reply
   Anniek
   20 oktober, 2015 at 07:10

   Ja inderdaad, ik zit ook wel een beetje naar HBO te kijken, is toch net wat praktischer. En bedankt Anna! :)

 • Reply
  Moniek
  20 oktober, 2015 at 06:52

  Wat een boel leuke dingen! Lastig vraagstuk om te weten wat je na de middelbare school wilt gaan doen. Zeker iets om heel goed over na te denken.

 • Reply
  Dagmar
  20 oktober, 2015 at 07:16

  Wat een stralende update vol mooie ervaringen en een drukke tijd! Knap hoe je alles hebt gecombineerd, echt om trots op te zijn!

 • Reply
  Marleen
  20 oktober, 2015 at 07:36

  Misschien is de studie Industrieel product ontwerpen (HBO) of Industrieel ontwerpen (WO) wat voor je. Weet niet welk profiel je hebt enzo, maar je zou er eens naar kunnen kijken!

 • Reply
  jannekebaas
  20 oktober, 2015 at 10:47

  Ik hou van je foto, geweldig, U bent zeer groot schrijver. Ik ben je fans

 • Reply
  Jeany
  20 oktober, 2015 at 12:44

  Lekkere drukke tijd heb je gehad zeg!
  Maar je hebt wel leuke dingen gedaan heel tof dat je nu al een workshop hebt gegeven.
  Nog gefeliciteerd !

 • Reply
  Chahrazad
  20 oktober, 2015 at 13:34

  Alvast heel veel succes met je toetsen!

 • Reply
  Judith
  20 oktober, 2015 at 23:22

  Wat een hoop dingen heb je allemaal gedaan! Ik hoop dat je toetsweek goed is gegaan en nu lekket genieten van de herfstvakantie! Misschien is het een idee om eens bij journalistiek te gaan kijken. Daar mag je namelijk in jaar 2 je eigen bedrijf opstarten (+reis naar het buitenland) én in jaar 1 maak je een blog (of blog je verder op je eigen blog). Ik weet niet of het overal zo is (en of het is voor je is), maar in Ede in ieder geval wel.

 • Reply
  Sax and the Pretty
  21 oktober, 2015 at 12:56

  Klinkt goed allemaal, is toch heerlijk dat alles nog open ligt! x

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.