JML #139 / Vakantie, strand & koffietentjes

Er staat weer een gloednieuwe week voor ons klaar, yes! Ik hoop dat deze week weer net zo fijn wordt als mijn afgelopen weken, vol met koffietentjes, volleyballen op het strand, bloemen plukken en lezen… Een terugkijkje op mijn eerste, onbezorgde vakantieweken!

Vakantie!

Twee weken geleden typte ik de laatste woorden van mijn paper, controleerde hem nog een extra keer en leverde hem in. Dat paper was de allerlaatste opdracht van dit studiejaar. Dat betekende dus dat na het inleveren mijn vakantie officieel begon! Iets waar ik heel erg aan toe was en waar ik volop van heb genoten in de afgelopen twee weken… Ik laat je een aantal dingen zien die ik gedaan heb!

Vorig weekend hielden we met alle vrouwen van mijn dispuut een sleepover. Met z’n tienen kookten we, dronken we wijn, deden we spelletjes en praatten we tot diep in de nacht. Het was heel fijn om zo lang samen te zijn en lang met elkaar te praten!

De volgende ochtend sliepen we lekker uit, waarna we aanvielen op ons heerlijke ontbijtje. Croissants, fruit, crackers, thee, koffie…

Ik probeerde laatst dit receptje uit voor kokos latté. Hoewel het er hier niet zo lekker uit ziet, was dat het wel! Aanrader!

Ik sprak met Dianne af, een hele goede vriendin van me. Ik had haar al een tijdje niet gezien en het was hoog tijd om weer bij te praten. ‘s Avonds fietsten we samen naar de Ginkelse heide in Ede, waar we aten, kletsten en genoten van de mooie natuur.

Nu het vakantie is heb (of maak?) ik eindelijk weer tijd om boeken te lezen! Ik ben begonnen in De kathedraal van de zee. Ik kende het boek nog niet en ik ben er ook nog niet zo ver in, dus ik kan er nog niet veel over vertellen. Behalve dan dat ik het heel fijn vind om weer te lezen!

Het was alweer een half jaar geleden dat ik naar de kapper was geweest en mijn haar begon behoorlijk lang te worden. Tijd om de schaar er weer in te laten zetten! Ik ging langs bij Lorèn, een leuke kapster die werkt bij kapsalon Ginger Haar. Nu is mijn haar weer een stuk korter en volumineuzer!

Strand! Beach volleybal! Kampvuur en gitaar en marshmellows! Wat begon als een klein ideetje eindigde in een perfecte zomeravond. Samen met de mensen van mijn dispuut gingen we naar een strandje in Utrecht en we genoten volop.

Al een tijdje stond het op mijn to do lijst: een te lange, tweedehands mom jeans wat korter maken. Vorige week ging ik aan de slag: ik pakte de schaar erbij, knipte de broek af, maakte wat rafeltjes los met een scheermesje en deed de broek in de wasmachine. Hij kwam er heel mooi rafelig uit. En nu heeft de broek een goede lengte!

Vorig weekend ging ik samen met mijn vader en mijn zus naar Koffie Leute Brauhaus in Utrecht, een té leuk koffietentje. Misschien maak ik er nog eens een aparte post over. We dronken koffie en aten er heerlijke gebakjes bij!

Lekker fietsen in de zon! Naar Zeist, waar mijn opa en oma wonen.

Afgelopen week ontbeet ik met een paar vriendinnen. Op een balkonnetje in de zon, met verse aardbeien, pannenkoeken, havermout, yoghurt en koffie.

Dit zijn nou echt de momenten waarop ik vakantie zo waardeer! In de vakantie heeft iedereen veel tijd en  kan je zo makkelijk spontaan afspreken met mensen, bijvoorbeeld ook voor zoiets kleins als een ontbijtje.

Toffe graffiti in Utrecht!

Donderdag sprak ik af met een vriendin die voor een maandje op de Prinsengracht woont. Zo tof, wát een locatie! We maakten samen salade en kletsen lekker bij.

Afgelopen weekend was ik bij mijn ouders. Ik kom daar nog bijna elk weekend en dat vind ik heerlijk. Lekker bijpraten en relaxen.

Heb jij al vakantie?

Liefs Anniek

6 reacties

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  10 juli, 2017 at 07:44

  Wat een heerlijke weken zeg! Het is zo leuk om lekker af te spreken als je vakantie hebt, echt fijn dat dat dan weer kan. Mooie foto’s ook en het eten ziet er allemaal geweldig uit, hahah! Malou x

 • Reply
  evelien
  10 juli, 2017 at 08:35

  Wat een fijne week! En wat geniet je van de vakantie, heerlijk <3
  Ik heb ook vakantie en geniet met volle teuge, zo fijn!
  Liefs,
  Evelien

  • Reply
   Anniek
   13 juli, 2017 at 09:22

   Wat lekker dat jij ook vakantie hebt, geniet ervan Evelien! ❤

 • Reply
  Lieke van Veen
  10 juli, 2017 at 14:07

  Ontbijten met pannenkoeken, dat klinkt heel gezellig.

 • Reply
  Iris
  10 juli, 2017 at 17:17

  Heerlijk inderdaad, eindelijk vakantie. Superfijn om zoveel tijd te hebben!

 • Reply
  anna
  12 juli, 2017 at 10:57

  Wat een heerlijke foto’s, eindelijk is het vakantie! Die pannenkoeken zien er echt te lekker uit <3

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.