De verbouwing is klaar!

Toen ik voor het eerst in het studentenappartementje van mij en mijn twee huisgenootjes aankwam, was het een stinkend, vies hok. In de afgelopen drie weken hebben we héél veel verbouwd, geschilderd en voor het interieur geshopt en het ziet er nu veel frisser en mooier uit! Het lijkt me leuk om je vandaag mee te nemen in het hele verbouwingsproces!

Een appartementje in Utrecht

Ruim een maand geleden kreeg ik te horen dat ik samen met twee vriendinnen een studentenappartementje in Utrecht kon betrekken. Onwijs leuk! Ik heb er toen direct ook al wat over geschreven. Als je dat gemist hebt, lees het dan hier even terug, dan weet je hoe het precies gegaan is!

Even wat achtergrondinformatie: in het appartementje zijn drie kamers, waarvan we er dus allemaal één hebben gekregen. De badkamer en keuken delen we samen. Helemaal prima!

De verbouwing

Oké, over naar de verbouwing! Zoals ik al zei was het appartement behoorlijk vies, oud en niet-onderhouden toen we begonnen met verbouwen. Er had een alleenstaande man gewoond waarvan schoonmaken duidelijk niet zijn grootste hobby was…

Hierboven zie je foto´s van twee stukjes van mijn kamer, hoe het eruit zag toen ik er voor het eerst kwam. Het behang was enorm vergeeld en zat vol met vlekken, en het plafond zag er ook niet meer zo best uit.

Dat betekende: aan de slag! Als allereerst maar dat viezige behang eraf, wat gelukkig heel makkelijk ging.

Het behang achter de verwarming weghalen was een nogal lastig en stom klusje.

Ondertussen scheen het zonnetje lekker naar binnen.

Toen het behang er eenmaal af was getrokken, konden we gaan verven! Eerst alle muren en het houtwerk schuren…

En daarna alles wit maken!

Kijk wat een enorm verschil dat al maakte! Uiteindelijk hebben we wel twee lagen verf op de muren moeten smeren, omdat de geligheid van de oorspronkelijke kleur van de muur nog door de witte verf heen scheen.

Oeps, even vergeten dat het plafond nog nat was…

Alles lekker wit!

Terwijl ik en mijn ouders – die onwijs veel geholpen hebben, zo lief! – bezig waren met mijn kamertje, waren mijn twee huisgenootjes ook lekker aan het verbouwen. Tussendoor namen we af en toe even een pauze met z´n allen, met een kop koffie en wat lekkers!

Na het verven kon de nieuwe laminaatvloer gelegd worden. Dit hebben de ouders van Hillene – één van mijn huisgenootjes – gedaan. Toen was het klaar om alles in te gaan richten!

Mijn moeder en ik waren in de afgelopen paar weken al heel wat kringloopwinkels afgegaan om mooie spulletjes te scoren. Ik had dus al een heel aantal dingen voor mijn nieuwe kamer, en de rest hebben we aangevuld met Ikea producten en spulletjes vanuit mijn oude kamer.

Met een karretje door de Ikea crossen, ZO LEUK!

En véél plantjes kopen :D

Mogelijke matrassen moeten natuurlijk wel even úitgebreid getest worden…

Toen we alles bij elkaar gezocht hadden en de spullen naar mijn appartementje hadden gebracht, moesten er nog wat meubels in elkaar gezet worden.

Wat niet hélemaal goed ging. Maar oké, uiteindelijk zitten alle meubels nu stevig in elkaar :)

Afgelopen weekend hebben we ook de inrichting van mijn kamer (bijna) helemaal afgemaakt, en sinds afgelopen maandag woon ik er! Over hoe het op kamers wonen me tot nu toe bevalt, ga ik binnenkort een artikeltje posten. En ook mijn inrichting ga ik uitgebreid laten zien! Alhoewel ik je op Instagram al een kijkje geef in mijn kamer en leventje nu…

Zo, dat was het hele verbouwingsproces! Ik hoop dat je het tof vond om mee te kijken! Enne, waar woon jij eigenlijk? Ook op jezelf, bij je ouders, of soms met je vriend of man? Ik ben benieuwd!

Liefs Anniek

24 reacties

 • Reply
  Suzanne
  12 januari, 2017 at 07:43

  Leuk om er zo je eigen kamertje van te maken. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

 • Reply
  Eline
  12 januari, 2017 at 08:09

  Wat ontzettend leuk om dit met je vriendinnen te doen. Dat is toch iets anders dan in een vreemd studentenhuis gaan wonen. Ik vind het echt super leuk om op instagram voorbij te zien komen. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat van je kamertje. Je kunt je wel lekker allemaal mooie spulletjes bij elkaar gaan zoeken.

  • Reply
   Anniek
   13 januari, 2017 at 08:25

   Ja, looooove het shoppen voor mijn kamer, heerlijk is dat! :) En het is inderdaad wel echt heel fijn dat ik lieve vriendinnen als huisgenoot heb, daardoor voelt het hier al veel sneller al mijn ‘thuis’. Leuk dat je me zo volgt op Instagram! Liefs!

 • Reply
  Klaske
  12 januari, 2017 at 08:19

  Wat tof om dit zo te zien, Anniek! Ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat, het is vast heel mooi geworden. :)

 • Reply
  Iris
  12 januari, 2017 at 08:29

  Het lijkt me zo gaaf om van een zo’n oud appartement je eigen plek te maken!

 • Reply
  laura
  12 januari, 2017 at 09:07

  Wat leuk om te zien hoe je lekker bezig bent geweest met je kamer ! :)

 • Reply
  Irina
  12 januari, 2017 at 09:07

  Ik ben benieuwd naar de foto’s van hoe het er nu uit ziet! Veel geluk in je nieuwe plekje <3

  • Reply
   Anniek
   13 januari, 2017 at 08:24

   Dankjewel Irina! <3

 • Reply
  Silke
  12 januari, 2017 at 09:42

  Wow, in België is het vaak verboden om aan de muren te beginnen prutsen en de vloer enzo, zo leuk dat je het helemaal kon inrichten en verven naar je eigen smaak! Heel herkenbaar, dit allemaal, overlaatst moesten m’n vriend en ik ook beslissen welke matras we gingen kopen etc. haha, best moeilijk hé! Ben al benieuwd naar hoe je het hebt ingericht, je foto’s op Instagram zien er alvast leuk uit!

  • Reply
   Anniek
   13 januari, 2017 at 08:24

   Ja, echt ontzettend fijn dat ik heel veel zelf mocht beslissen! Het voelt nu daarom ook echt als ‘mijn’ kamertje, omdat het precies is zoals ik het wil :) En ja, matrassen… Moeilijk moeilijk moeilijk, haha! Bedankt voor je lieve comment! X

 • Reply
  Marieke I Bluebellforests
  12 januari, 2017 at 10:41

  Wat een werk zeg! En wat ontzettend lief van je ouders dat ze zoveel hebben geholpen! Ik woon nu nog in Zutphen bij mijn moeder, maar hopelijk heb ik snel een kamertje in Utrecht want dat reizen ben ik helemaal zat. (Als je nog een kamer weet…….. ;) )

  • Reply
   Anniek
   13 januari, 2017 at 08:18

   Ah ja, kamers in Utrecht zijn best wel schaars en duur meestal, zo balen! Ik hoop dat je snel iets vindt! Utrecht is zo’n leuk stadje :D Liefs

 • Reply
  anna
  12 januari, 2017 at 11:13

  Wat een werk! Gelukkig is het nu af en hopelijk blijf je er een tijdje wonen. Verbouwen en verhuizen is altijd zo vermoeiend, haha. Je ziet er ook wel moe uit. Denk je goed om jezelf? <3 Ik heb waarschijnlijk binnenkort een tijdelijke kamer/studio in Groningen, zo fijnnnn! Alles is al gemeubileerd dus ik hoef niet zoveel te slepen :-)

  • Reply
   Anniek
   13 januari, 2017 at 08:17

   Ah, wat een lieve comment Anna! Het was inderdaad wel een hele klus, en het was soms ook best vermoeiend. Maar ook heel leuk :) Lief dat je zo bezorgd bent! En wat fijn dat jij waarschijnlijk een kamer krijgt in Groningen! Heel veel succes met verhuizen en met het opbouwen van je leventje daar. Enjoy! X

 • Reply
  Linda
  12 januari, 2017 at 14:57

  Wat een werk, netjes gedaan! Ben heel benieuwd naar de inrichting🤗

 • Reply
  Anna
  12 januari, 2017 at 15:08

  Wauwie, wat een klus zo’n verbouwing. Wel fijn, zo’n frisse start in je nieuwe kamer. Lijkt me heerlijk :). Ik ben heeeel benieuwd naar hoe je alles hebt ingericht.

  • Reply
   Anniek
   13 januari, 2017 at 08:14

   Ja, heel fijn dat alles nu zo lekker schoon en fris is, en dat ik het helemaal naar mijn eigen wens kon maken! Echt genieten :) Lieve comment, dankjewel! <3

 • Reply
  Arjanne
  12 januari, 2017 at 17:52

  Ohh wat een superleuke kamer! Ik ben nu echt benieuwd naar hoe het is geworden, haha, je hebt me echt nieuwsgierig gemaakt! :) Ik kijk uit naar dat artikeltje!

 • Reply
  britt
  12 januari, 2017 at 18:39

  Ooooh, ben ZO nieuwsgierig Anniek! Ik hoop dat je het snel deelt hoor, hihi.

  • Reply
   Anniek
   13 januari, 2017 at 08:14

   Haha, het gaat komen hoor! Ik moet dus alleen nog even wat laatste dingetjes toevoegen aan de inrichting en als het dan helemaal af is, deel ik het ;) Liefs!

 • Reply
  Florence
  13 januari, 2017 at 13:43

  Super dat het gelukt is! :)

 • Reply
  wendy
  13 januari, 2017 at 15:15

  Super leuk! Waar in Utrecht ga je wonen?

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

 • Reply
  Laurine
  14 januari, 2017 at 11:49

  Zo leuk dat je dit samen met je vriendinnen kon doen! Ik ben zó benieuwd naar het resultaat!

 • Reply
  Lenneke
  15 januari, 2017 at 20:12

  Leuk! Welke buurt zit je?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.