Verival / havermout voor haasters

havermout met smaakje

Tijdens een struintochtje door de Jumbo spotte ik opeens de toffe, pastelkleurige pakken van Verival. Dat zag er leuk uit! En ja, ik val nogal voor mooie verpakkingen, dus ik keek nog eens even wat beter. En hé, tussen al die pakken stond ook kant-en-klare havermout, in twee bijzondere smaken: mango-jodenkers en braam-rozijn! Ondanks de schrikbarend hoge prijs, 4,40, nam ik twee pakken mee. Dit moest ik gewoon uitproberen.

‘s Ochtends 6:30: havermout maken. Standaard situatie. De avond van tevoren doe ik de droge ingrediënten alvast bij elkaar, waardoor ik de volgende ochtend binnen 5 minuten mijn healthy ontbijtje klaar kan hebben. Heerlijk vind ik het, ik geniet er echt van!

Met de pakken havermout van Verival gaat het maken van je ontbijtje echter nóg sneller. Het enige wat je hoeft te doen is heet water of hete melk toevoegen aan de havermoutmix, en even laten weken!

havermout met smaakje

Mango-Jodenkers

Als eerste de meest fancy smaak: mango met jodenkers. Ik had geen idee wat jodenkers is, maar klik even hier, dan weet je denk ik wel wat ze ermee bedoelen! Naast stukjes gedroogde mango en jodenkers zitten er ook nog dadels, appelpuree en rozijnen doorheen, klinkt goed!

verival porridge mango

verival havermout mango

Hoe je het klaarmaakt? Je doet 50 gram van de havermout in een kom, voegt daar 100 ml kokend water of kokende melk aan toe, en dan laat je het 3 minuutjes weken. That’s it, je hebt er onwijs weinig werk aan.

De smaak van de pap is lekker zoet. Dit komt natuurlijk door het gedroogde fruit, maar ook zit er al wat suiker doorheen. De mango is duidelijk te proeven, maar is niet te overheersend. Hoe jodenkers smaakt: I don’t know, maar ik proef wel een hintje van een rode-vruchtensmaak! Qua structuur is het fijn dat er lekker wat stukjes in zitten, dat je echt iets hebt om op te kauwen.

havermout met smaakje

Braam-rozijn

Deze smaak is iets minder gewaagd, maar klinkt nog steeds erg lekker! Naast bramen en rozijnen zitten hier ook nog bosbessen en natuurlijk aardbei aroma in. Let’s make it.

verival porridge brombeer

verival havermout blackberry

Wat me als eerste opviel is dat in deze mix wat minder stukjes zitten dan in de mango variant. Op zich niet erg, want de structuur is nog steeds wel lekker stevig en ‘kauwbaar’. Niet zoals babyvoeding wat je zo naar binnen laat glijden :)

De smaak is echt goed: puur rode vruchten, met een vleugje aardbei. Heerlijk. Ook hier zit weer wat suiker in, wat de pap lekker zoet maakt, maar zeker niet té zoet. Je maakt deze variant trouwens op dezelfde manier als de mango-variant klaar!

verival havermout

Verival: bio & ouderwets

Verival is nog niet zo bekend in Nederland, maar dat is niet gek: Verival biedt haar producten ook nog maar net aan in Nederland, vooral ontbijtproducten. Deze ontbijtproducten (havermout en muesli/cruesli) worden allemaal op een biologische en eerlijke manier geproduceerd, en ook wordt er rekening gehouden met het in stand houden van de biodiversiteit. Dit doen ze door verschillende, ook minder bekende granen te gebruiken, zoals spelt, haverzemelen, en tweekoren.

Voedingswaarden

Qua voedingswaarden zijn de mixen ongeveer gelijk aan ‘kale’ havermout. Per 100 gram:

– 367 calorieën in normale, pure havermoutvlokken
– 357 calorieën in de mango-jodenkers variant
– 359 calorieën in de braam-rozijn variant

Niet alleen qua calorieën, ook qua vetten en koolhydraten lopen ze allemaal aardig gelijk op. Er zitten wel wat meer suikers in dan kale havermout.

Conclusie

Ik ben enthousiast! De twee varianten zijn écht lekker, en ze zijn mega snel klaar. Perfect voor die mensen die wél lekker en gezond willen ontbijten, maar er niet al te veel tijd aan kwijt willen zijn. Aangezien je best wat betaalt voor een zo’n pak van 450 gram, vind ik het ook fijn om het als snack te eten. Kan ook prima, dan gebruik je gewoon wat minder.

Is dit wat voor jou denk je?

Liefs!

 

14 reacties

 • Reply
  Zonnewolk
  10 mei, 2015 at 07:46

  Ik zit dit net te lezen onder het genot van mijn eigen bakje havermout, maar dit klinkt ook erg goed! Het enige wat mij tegen zou houden is de prijs… Een goedkope versie havermout kost echt onder de 50 cent…

  • Reply
   Anniek
   10 mei, 2015 at 11:19

   Ja, klopt, dat is inderdaad wel een groot nadeel… Ik zie het dan ook echt meer als verwennerijtje, mijn dagelijkse home made havermout laat ik er niet door vervangen! :)

 • Reply
  Shiralee
  10 mei, 2015 at 09:56

  Dat ziet er goed uit zeg! Het oog wilt natuurlijk ook wat. Ik neem deze tip mee voor mijn moeder, die altijd zo ongeduldig is om een ontbijtje voor haarzelf klaar te maken, haha! Dankjewel.

 • Reply
  BeautyblogLaura
  10 mei, 2015 at 11:13

  Dit ga ik onthouden :D top! x

 • Reply
  Anna
  10 mei, 2015 at 11:41

  Klinkt goed, maar inderdaad wat aan de prijzige kant. Jammer! Haha, ik ben inderdaad ook zo’n persoon die valt voor mooie verpakkingen. Grappig!

 • Reply
  Nesrin
  10 mei, 2015 at 15:00

  Oehh mango-jodenkers klinkt heel goed. Ik ben ook een sucker voor mooie verpakkingen ;-)

 • Reply
  Iris
  10 mei, 2015 at 17:49

  Het is wel heel prijzig, dus ik gooi liever zelf de inhoud van de voorraadkast erdoor.

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  10 mei, 2015 at 18:13

  Ziet er lekker uit! Alleen denk ik dat het voor mij misschien net iets te zoet is!

 • Reply
  Esther
  10 mei, 2015 at 18:22

  Klinkt erg goed! Alleen een beetje duur inderdaad, en daarbij duurt water of melk aan de kook brengen vaak net zolang als havermout in de magnetron :D Maar het idee is erg goed moet ik zeggen, leuke review!

 • Reply
  lonneke
  10 mei, 2015 at 20:22

  Oeh, bedankt voor deze tip!
  Als groot havermout liefhebber moet ik dit natuurlijk snel eens gaan proberen. Jummie! <3
  Liefs Lonneke

 • Reply
  Valerie
  10 mei, 2015 at 20:31

  Oh, wat een mooie verpakking inderdaad! Het lijkt me wel lekker, maar helaas is het wel erg prijzig!

 • Reply
  Judith
  10 mei, 2015 at 20:53

  Ik hou ook van mooie verpakkingen, zo dus ook veel te dure havermout bij de Marqt gekocht. Deze klinkt heel erg lekker, ik ga zeker van de week even kijken. Vooral omdat er een smaak in zit die ik niet ken, dan ben ik weer nieuwsgierig :)

 • Reply
  Okminl
  11 mei, 2015 at 04:26

  het lijkt erop dat zeer smaakvol, ik wil het proberen, hou ervan

 • Reply
  Rachel
  11 mei, 2015 at 04:27

  Ik heb werkelijk nog nooit in mijn leven havermout geprobeerd maar deze lijkt me erg lekker.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.