Mijn favo vintage winkels in Utrecht! - GlowofbeautyGlowofbeauty

7 februari 2017

Hoewel ik voorheen ook al een heel aantal vintage winkels kende, is er sinds ik in Utrecht woon een soort vintagewalhalla voor me opengegaan. Omdat jullie er heel vaak om vragen én ik er zelf wildenthousiast van wordt, deel ik vandaag mijn favo vintagewinkels in Utrecht met jullie!

Vintage in Utrecht

Oké, voordat ik de meest geweldige vintagewinkeltjes aan jullie ga laten zien, wil ik hier eerst nog even twee dingen over zeggen. Ten eerste versta ik in dit artikel onder ‘vintage’ álle tweedehandse spulletjes, en dus niet alleen items van voor een bepaald jaartal. Ten tweede: er zijn nog véél meer vintagewinkels in Utrecht, die ik niet in dit artikel noem. Vandaag alleen de winkeltjes waar ik fan van ben en waar ik vaak kom!

Episode

De Episode is by far mijn meest favoriete vintagewinkel op het gebied van kleding. Het is een hele grote winkel met twee verdiepingen en ze hebben enorm uiteenlopende soorten kleding. Van lange glitterjurken en coltruitjes tot Levi’s, Nike’s en leren tassen. Hier heb ik al veel mooie items gescored! (Dit en dit bijvoorbeeld)

De kleding van de Episode is niet heel goedkoop, maar ook zeker niet duur. En je krijgt er kleding van écht goede kwaliteit voor. Voorbeeldje: voor een mooie wollen trui betaal je meestal 15-25 euro, voor een stevige jeans rond de 25 euro.

Locatie: Oudegracht 206

Sussies

Het vintagewinkeltje ‘Sussies’ is kleiner dan de Epsiode, maar ze hebben er minstens zulke mooie items. Ook hier wordt voornamelijk kleding verkocht. Gespot: veel mooie jassen, blousejes, gele parka’s en cowboyboots. En oh, de medewerker die ik hier laatst trof, was ook heel leuk!

Locatie: Voorstraat 50

Kaufhaus

Over Kaufhaus schreef ik eerder al een apart artikel, want oh man: ik HOUD van deze winkel! Ook hier weer voornamelijk kleding (op kleur gesorteerd), tassen en schoenen. De prijzen zijn prima, en de winkel ligt lekker dichtbij het station.

Locatie: Achter Clarenburg 32

Sisters

Bij Sisters is het vaak iets harder zoeken naar echt leuke kledingitems, maar…. Ze hangen er zeker tussen!

Locatie: Oudegracht 224

Kringloopwinkels van stichting De Arm

Stichting De Arm heeft in totaal 6 (!) kringloopwinkels aan de Oudegracht in Utrecht en daarnaast hebben ze ook nog een kringloopwarenhuis van 3500m² in Hoograven (ook Utrecht). Kortom: wat een mega organisatie!

In de kringloopwinkels aan de Oudegracht vind je kleding, meubels, boeken, fietsen, design en inrichtingsspulletjes. In vestiging in Hoograven is ENORM groot en daar vind je ook werkelijk álles: van kleding tot meubels tot…

De website van stichting De Arm (waar ook de precieze locaties opstaan)

Kringloopwinkel De Waarde

In kringloopwinkel De Waarde kom ik iets minder vaak, maar als ik er ben, vind ik vaak wel mooie spulletjes. Zo kocht ik er bijvoorbeeld deze broek. Naast kleding hebben ze hier ook meubels en een héleboel LP’s!

Locatie: Helling 5

Woonwinkel Nijade

Echt een vintagewinkel zou ik dit eigenlijk niet noemen. Woonwinkel Nijade verkoopt namelijk ook een heleboel ‘nieuwe’ spulletjes. Maar, op de tweede verdieping is een gedeelte met allemaal tweedehands prulletjes, vandaar dat ik hem toch nog even in dit rijtje benoem.

Wees gewaarschuwd: als je in deze winkel binnenkomt, weet je niet waar je moet kijken. De ruimte staat bomvol met allerlei spulletjes, waarvan ik een heel groot deel oerlelijk vindt. Máár, er zijn leuke dingetjes te vinden! Ik heb er bijvoorbeeld een heleboel toffe oude ansichtkaarten gescored!

Locatie: Oosterkade 27


Dat waren ze, mijn favoriete vintagewinkels in Utrecht! Ik kan je echt aanraden om er eens langs te gaan!

Houd jij van vintageshoppen? Zo ja: wat is jouw favoriete vintage winkel?

Liefs Anniek

25 comments on “Mijn favo vintage winkels in Utrecht!”

  7 februari, 2017

  Fijne tips, ik ga ook eens een dagje vintage winkels bezoeken!


  7 februari, 2017

  Super leuk om te zien! Ik ben vooral fan van Kaufhaus!


  7 februari, 2017

  Heel leuk om te zien. Mocht ik weer ooit in utrecht komen dan ga ik even kijken.


  7 februari, 2017

  Leuk artikel, en fijne winkels inderdaad! Alleen sinds eind december is het Kaufhaus weg in Utrecht :( En voor zover ik weet de andere filialen ook, ontzettend jammer. Was toch wel mijn favoriet in Utrecht!


  7 februari, 2017

  Oh handig, dit kan ik goed gebruiken. Dat wordt binnenkort shoppen haha!


  7 februari, 2017

  Wat een fijn artikel, net nu ik ook in Utrecht woon! En daar is Kaufhaus dus heen gegaan!! Ik was al bang dat ze gestopt waren toen ik laast voor hun lege (blijkbaar oude) pand stond!

  Anniek
  8 februari, 2017

  Nou, ik ben zelf dus al een tijdje niet meer bij Kaufhaus geweest, maar ik hoorde van Anna hier in de comments dus ook al dat deze winkel weg is… Zo ontzettend jammer! Ik ga even op onderzoek uit om te kijken of hij toevallig verplaatst is, of terugkomt… En wat leuk dat je in Utrecht woont trouwens, gefeliciteerd!


  7 februari, 2017

  Het is eigenlijk erg zonde dat er hier in de buurt slechts twee echte tweedehandswinkels zitten. Wat ik wel een goede optie vind voor onder andere tweedehands, maar ook nieuwe en zelfgemaakte spullen, zijn de winkels van Jouw Marktkraam. Iedereen kan een stukje winkel huren en daar verkoop je dan je spullen. Erg leuk om tussen rond te neuzen.

  Anniek
  8 februari, 2017

  Oh hee, Jouw Marktkraam kende ik nog niet, goede tip! Ik ga er eens wat over opzoeken! Dankjewel :)


  7 februari, 2017

  Oeeeh, ik kende ze nog helemaal niet allemaal. Love it <3. Fijn om weer wat nieuwe winkels aan mijn lijstje toe te kunnen voegen. Thanks for sharing, yay. Alleen Kaufhaus is volgens mij gesloten nu :(? Ik liep er laatst langs en hij zat er niet meer. Zo jammer! Dat was echt mijn allerlievelings vintage winkel.

  Anniek
  8 februari, 2017

  Nee! Dat meen je niet! Wat zou dat rot zijn, ik HOUD van Kaufhaus! Dan ga ik binnenkort maar eens langs om te kijken of ´ie echt weg is en of hij niet terugkomt… Maar fijn dat je wat aan dit artikel hebt! :) X


  7 februari, 2017

  Wat een fijne adresjes!
  Ik houd van vintage/kringloop shoppen dus ik wil zeker een dagje utrecht plannen om deze te bewonderen! :D


  7 februari, 2017

  Oh wat veel toffe winkels! Als ik dit zo zie baal ik echt dat ik niet meer in Utrecht woon, haha :-(


  7 februari, 2017

  Leuk dit! Ik kende ze nog niet eens allemaal, omdat ik niet heel vaak in vintage winkels kom. Maar dat ga ik zeker wel doen :D


  7 februari, 2017

  Haha, nu krijg ik gelijk zin om te gaan shoppen!


  7 februari, 2017

  Wat een leuk en handig artikel dit! Ik houd van vintage shoppen, dus ik geloof dat ik binnenkort maar eens naar Utrecht moet gaan. :)

  Anniek
  8 februari, 2017

  Oeh ja, dan moet je zéker eens naar Utrecht Klaske! Zal je vast heel tof vinden!


  7 februari, 2017

  Ik wordt helemaal enthousiast van je artikel! Ik wil dit jaar zoveel mogelijk vintage kleding kopen. Ik ben een beetje klaar met de H&M en al die andere winkels. Mijn broertje gaat binnenkort naar Utrecht verhuizen en dan wil ik er natuurlijk ook wel eens heen. Ik ga dit zeker onthouden wanneer ik in deze stad ben. Bedankt voor je tips :)

  Anniek
  8 februari, 2017

  Oh, leuk om te horen Merel! Ik hoop dat je mooie vintage pareltjes gaat vinden in Utrecht ;)


  7 februari, 2017

  Wat een super leuk artikel! :) Ik ben echt dol op vintage shoppen. Al helemaal nu ik dit jaar alleen fair fashion van mezelf “mag” kopen. Als ik een keer vintage ga shoppen in Utrecht dan pak ik jouw artikel er zeker weer bij.

  Anniek
  8 februari, 2017

  Ah, wat een goede keuze om dit jaar alleen fair fashion te kopen. Ik ben benieuwd hoe je dat gaat ervaren! Leuk dat dit artikeltje dan zo bruikbaar voor je is :) Liefs!


  8 februari, 2017

  Oh, ze zien er zo leuk uit allemaal! Deze sla ik even op voor de volgende keer dat ik in Utrecht ben!


  8 februari, 2017

  Oh wat een toffe vintage winkels allemaal! Vooral sussies lijkt me echt een leuk winkeltje, dan moet ik toch maar wat beter op zoek gaan in Utrecht naar leuke vintage winkels!


  9 februari, 2017

  Een heel fijn artikel. De volgende keer dat ik in Utrecht ben ga ik zeker vintage shoppen.


  9 februari, 2017

  Het word hoog tijd om weer eens richting Utrecht te gaan! <3