KIJK MEE #144 / Naar vintagemarkt, Vlampijp Ateliers & verjaardag vieren

Goedemorgen! Wat gezellig dat je weer meekijkt naar mijn afgelopen twee weken! Ik waarschuw je alvast: dit waren twee weken vól met lekker eten. En ook met kunst, een vintagemarkt, mijn verjaardagsfeestje en een toffe shoot in de Soesterduinen. Kom, ik laat je alles zien!

Ik begin dit artikel met iets wat in de afgelopen twee weken zeer aanwezig is geweest in mijn leven: koffie en taart. Twee weken geleden eindigde mijn tentamenweek en sindsdien zijn mijn dagen weer een stuk minder strak ingepland. En heb ik dus meer tijd om gezellig met mensen af te spreken. Dat is zo fijn!

Dit resulteerde dus in veel koffiedates met vrienden. Ik heb vaak bij Koffie Leute Brauhaus gezeten, een cafeetje vlakbij station Utrecht Vaartsche Rijn.

Twee zaterdagen geleden ging ik met Christine naar de Soesterduinen. Dit is een ontzettend mooi natuurgebied in Soest en we wilden hier allebei graag nog een keer foto’s maken. Deze foto maakte ik van Christine, en deze foto’s maakte Christine van mij!

Wat brak de zon in de afgelopen week af en toe lekker door! De straten zien er dan meteen zoveel mooier uit.

Mijn zus kwam vorige week bij me eten en we maakten samen een broccolisoepje. We maakten het volgens het recept van Cynthia (van cynthia.nl), dat recept is top!

Ik stuurde een brief naar een vriendin, handgeschreven. Dat is zo leuk om te doen! Echt even de tijd nemen om iets naar iemand te schrijven en dan de envelop volstoppen met kleine verrassinkjes, zoals deze mini-herfstblaadjes en een ouderwets kaartje.

Vorig weekend ging ik met mijn moeder naar de open dag van Vlampijp Ateliers. Dit is een groot gebouw in Utrecht waar tientallen kunstenaars hun atelier hebben. De een is bezig met illustreren, de ander maakt kleine boekjes vol met collages, schilderijen met was of is bezig met fotografie… Het gebouw ádemt creativiteit! In het weekend hadden ze dus een open dag en kon je in elk atelier een kijkje nemen.

We aten er ook taartjes. Die héél lekker waren, vooral de cheesecake met blauwe bessen.

Elke dinsdagavond heb ik dispuutsavond. Oftewel: dan kom ik met de (±20) leden van mijn dispuut uit de studentenvereniging samen. We eten samen en na het eten hebben we een ‘ontspannen’ momentje (met spelletjes en dergelijken) of een ‘geestelijk’ moment (waarin we wat meer de diepte in gaan, ook wat betreft geloof), of kring (met een groepje van 5 doorpraten over wat je bezighoudt).

Vorige dinsdag had ik kring bij een dispuutsgenootje met onwijs lieve kittens. Wat een schatjes! De kringavond was voor de rest ook heel fijn.

Toen een vriendin me appte dat er afgelopen weekend een vintagemarkt in Utrecht zou zijn, was ik meteen enthousiast. Eindelijk een tof vintage evenement in mijn woonplaats!

De vintagemarkt heet Le Bazarre en als ik het goed begrepen heb keert het evenement meerdere keren per jaar terug in Utrecht. Op de Neude stonden allemaal kraampjes met tweedehands en vintage kleding, vintage meubels, spulletjes van illustratoren en kunstenaars, en ook plantjes. Helemaal mijn ding :)

Ik ben ontzettend goed geslaagd en heb onder andere een blauw fluwelen jasje gekocht van ribstof, die je hierboven ziet. Binnenkort laat ik je al mijn aankoopjes zien in een shoplog!

Toen we net een uurtje op de markt hadden gesnuffeld, begon het opeens kéihard te regenen. We vluchtten naar het dichtstbijzijnde restaurantje en deelden een portie zoete aardappelfrietjes.

En nog meer nieuwe items! Afgelopen week kreeg ik namelijk een pakketje binnen van de Bijenkorf. Ik mocht een aantal items uit hun webshop uitzoeken, heel leuk. Ik ben gegaan voor echte najaarsitems: een ruitjesbroek (die ik in de winter denk ik met een panty en/of hoge sokken draag), een blauwe coltrui en een blauwe wollen sjaal.

Vooral met de blauwe coltrui ben ik heel blij, deze zit perfect en de stof is zó fijn. Heel lekker zacht en kwalitatief. Je gaat ‘m vast nog wel eens vaker voorbij zien komen!

Dit weekend vierde ik mijn verjaardag, samen met mijn broer. I know, het is alweer een maand geleden dat ik jarig ben geweest, maar ik had het nog niet goed gevierd met mijn familie samen. En dat moest natuurlijk nog wel even gebeuren :)

Het was ontzettend gezellig om met mijn hele gezin + opa en oma’s + een hele goede vriendin weer samen te zijn! Van dit soort momenten, waarop we allemaal tegelijk thuis zijn, zijn best zeldzaam. Dus het was dubbelop genieten!

En yes, wederom weer veel taart gegeten ?

Twee van de cadeautjes die ik kreeg: een mooi notitieboek van Paperblanks en het tijdschrift (a.k.a. boekwerk) A Shot Of Joy.


Dat waren een aantal dingetjes die ik in de afgelopen twee weken gedaan heb! Ik geloof dat mijn waarschuwing aan het begin van dit artikel voor de overload aan lekker eten wel terecht was, toch? ;)

Naast dit alles ben ik natuurlijk ook veel naar college geweest en heb ik thuis gestudeerd. En oh ja, ik heb ook nog mijn autotheorie examen gehaald! Wat kan er toch veel gebeuren in twee weken.

Waar ben jij de afgelopen twee weken mee bezig geweest? School, studie, werk? Vrije tijd? Laat het me weten, ik ben benieuwd!

Veel liefs,
Anniek

7 reacties

 • Reply
  Mevrouw Marloes
  13 november, 2017 at 08:46

  Al dat eten, krijg er helemaal trek van, haha! Superleuke foto’s ?
  Ik weet niet of je het ooit al hebt gezegd, maar bij welke studentenvereniging ben jij lid?

  • Reply
   Anniek
   15 november, 2017 at 21:11

   Ik heb het weleens verteld, maar dat is al een tijdje geleden geloof ik. Ik zit in ieder geval bij Navigators Studentenvereniging Utrecht! Een hele leuke vereniging, ik heb er zoveel mooie mensen ontmoet en bijzondere momenten meegemaakt! – Liefs!

 • Reply
  laura
  13 november, 2017 at 10:21

  volgens mij liep ik zaterdag nog langs die vintage markt, want ik zag dat roze gevalletje staan haha! gezellige week <3

 • Reply
  Lana
  13 november, 2017 at 11:47

  Dat fluwelen jasje ziet er heel tof uit. Ben benieuwd wat je nog meer hebt gekocht op die leuke vintage markt :). En wat tof dat je wat mocht uitzoeken bij de Bijenkorf!

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  13 november, 2017 at 13:35

  Jeutje wat een heerlijk eten allemaal! nu krijg ik helemaal honger :)

  • Reply
   Anniek
   15 november, 2017 at 21:10

   Haha, sorry! ?

 • Reply
  Manon
  13 november, 2017 at 20:39

  ZO een vintage markt lijkt mij wel ontzettend leuk zeg! ik zie ook veel lekkers voorbij komen yum

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.