Bloggen als een pro #1 - je eigen visitekaartjes maken - GlowofbeautyGlowofbeauty

28 januari 2015

GRATIS VISITEKAARTJES

Makkelijk en goedkoop je eigen visitekaartjes maken. Visitekaartjes die er professioneel uitzien, en die je precies zo kunt ontwerpen zoals jij dat wilt. Vandaag laat ik je een onwijs handige manier zien om dat te doen, want hé, mond-tot-mond reclame schijnt nog altijd de beste manier te zijn om iets over te brengen!

De kaartjes die je hierboven ziet heb ik zelf gemaakt, omdat ik de ontwerpen op van die standaard visitekaartjessites nou niet echt denderend vind. Toen ik laatst op een bloggersevent was, maakten allemaal mensen lieve opmerkingen over de kaartjes, dus het leek me wel leuk om met jullie te delen hoe ik ze gemaakt heb, en hoe jij dat zelf ook heel easy kunt doen.

Een aantal manieren

 • Je kent vast wel de speciale visitekaartjessites zoals Vistaprint. Hierop kan je helemaal zelf je visitekaartjes ontwerpen of een voorbeeldontwerp gebruiken, en Vistaprint (of een ander visitekaartjesbedrijf ) drukt ze dan voor je af. Hier moet je wel voor betalen.
 • Door middel van tekstvakken en afbeeldingen kan je ook op Word nog een heel eind komen. Helemaal gratis, alleen moet je je kaartjes wel zelf afdrukken.
 • Zelf vind ik het werken met Microsoft Publisher de handigste manier om visitekaartjes te ontwerpen. Er staan al een heleboel ontwerpen voor je klaar die je naar hartelust aan kunt passen, tot je precies hebt wat jij wilt. Gratis en onwijs makkelijk. En ja, ook als je niet zo’n computernerd bent. – wie, ik? – 

Hoe werkt Microsoft Publisher?

Microsoft Publisher is eigenlijk een soort ontwerpprogramma, waarop je zo ongeveer alles wat je wilt kan ontwerpen. Kaarten, kalenders, cadeaubonnen, en zelfs ‘origamiprojecten’. Wat je ermee moet, don’t ask me, maar het zegt wel wat over de grote keuze aan dingen die je kunt ontwerpen. En ook visitekaartjes dus.

Gramblr 8-1-2015 185223.bmp

Als je Publisher opent krijg je als eerste dit scherm voor je neus. Hier zie je allerlei opties waaruit je kan kiezen, wel leuk om eens doorheen te bladeren en iets uit te proberen vind ik. Maar, vandaag gaan we voor de visitekaartjes!

Gramblr 8-1-2015 190905.bmp

Als je eenmaal op de button van de visitekaartjes hebt geklikt krijg je een hele lijst met allerlei soorten visitekaartjes te zien. Ik schat een stuk of 50. Op het eerste gezicht zien ze er allemaal een beetje saai en eentonig uit, maar laat je daar niet door ontmoedigen. Zelf kan je er nog hartstikke veel aan veranderen, wat je hier ziet is alleen het basisontwerp.

Gramblr 8-1-2015 192003.bmp

Als voorbeeldje voor vandaag, ben ik gegaan voor het ontwerp genaamd ‘Profiel’, een hele basic variant. In de zijbalk kan je alvast een kleurenschema en een lettertype kiezen, maar ook dit kan je later nog aanpassen.

Gramblr 8-1-2015 192216

En dit is hem dan. Nog niet echt denderend, een tikkeltje saai. Of zeg maar gerust slaapverwekkend. Daar gaan we wat aan doen.

Gramblr 8-1-2015 192839.bmp

Eerst heb ik maar eens alle tekstvakken weggehaald, en dat gekke lijntje bovenaan vond ik ook niet zo mooi. Die mocht ook de prullenbak in. Toen ik een leeg vlak had (zo zie je maar, dat basic ontwerp zegt eigenlijk nog niets over hoe je kaartje gaat worden) heb ik de achtergrond heel licht geel gemaakt, lekker vrolijk. Daarna heb ik twee donkerdere gele lijntjes gezet.

Gramblr 8-1-2015 193154.bmp

Nog wat extra streepjes… (Stiekem gewoon slashtekentjes in een tekstvak – -)

Gramblr 8-1-2015 193518.bmp

Daarna in het groot de naam van mijn blog, plus een onderschrift, een korte omschrijving van mijn blog.

Gramblr 8-1-2015 193918.bmp

Een foto vind ik erg belangrijk, het geeft de ‘lezer’ meteen een beeld bij jouw site. Ik heb er eentje gekozen die qua kleur goed past bij de rest van het kaartje. Lekker happy-clappy yellow.

Gramblr 8-1-2015 194252.bmp

Kort mijn contactgegevens erbij

Gramblr 8-1-2015 194339.bmp

Uiteindelijk vond ik de achtergrond nog ietsjes te vlak. Dit probleem heb ik heel simpel aangepakt: ik heb de gele kleur over laten lopen in wit.

Waar moet je op letten

Dit voorbeeldje hierboven heb ik letterlijk binnen een kwartiertje in elkaar geknutseld, en natuurlijk kan dit nog 10 keer beter. Maar, in principe ziet hij er toch nog best oké uit. Lekker vrolijk door het lichte kleurtje, en niet zo saai en leeg als het standaard visitekaartje. Het gaat me er vooral om dat je ziet hoe makkelijk het is om hier zelf mee aan de slag te gaan!

Ik wil je nog een aantal tips meegeven op het gebied van de vormgeving. Want hoe zorg je ervoor dat je kaartje 5 minuten na de overhandiging niet vergeten wordt? Waarmee kan je iemand triggeren om ook echt jouw blog te gaan bezoeken? Komt ‘ie.

 • Denk goed na over welke sfeer je wilt uitstralen. Maak een kaartje dat echt past bij jouw blog. Qua kleurenpalet, lettertype, foto… Denk na over wat jouw blog kenmerkt, en probeer dat in beeld vast te leggen op je kaartje. (Bijv.: stipjes voor een happiness blog, strakke vormen voor een moderne blog…)
 • Plaats er een foto van jezelf op! Heel belangrijk, zo onthouden mensen je gezicht en wordt je kaartje een stuk persoonlijker.
 • Ook contactinfo is onmisbaar. Zorg ervoor dat mensen je via je kaartje makkelijk kunnen bereiken.
 • Wees origineel. Maak er echt wat van, en kies niet zomaar even een ontwerpje. Je kaartje geeft meteen een eerste indruk, het is belangrijk dat die indruk goed is.

Zelf visitekaartjes maken 1

Bloggen als een pro

Nog even over de titel van dit artikel, die begint met: ‘Bloggen Als Een Pro #1’. Die hashtag staat er niet voor niets, dit is namelijk nog maar deel 1 van een serie artikelen met allerlei blogtips die ik met jullie ga delen! Ik weet nog niet hoeveel delen er gaan komen, maar ik heb al een aantal hele leuke BAEP-artikelen op de planning staan ;) Stay tuned!

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips! En nu ben ik ook wel benieuwd: heb jij visitekaartjes (van je blog)? Zo ja, hoe heb je ze gemaakt of laten maken?

Liefs Anniek

 

45 comments on “Bloggen als een pro #1 – je eigen visitekaartjes maken”

  28 januari, 2015

  Goede tip zeg! Ik zat toevallig zelf al rond te struinen hoe ik mijn eigen visitekaartjes kon maken dus dit komt precies op tijd!
  X


  28 januari, 2015

  Wat leuk dat je je eigen visitekaartjes hebt! Ze zien er mooi uit en je laat het lijken alsof het heel makkelijk is om ze te maken. Ik zou eigenlijk niet zo goed weten wat ik met visitekaartjes zou moeten doen hihi.


  28 januari, 2015

  Leuke tips! Ik zit nu ook te denken om visitekaartjes te ontwerpen.


  28 januari, 2015

  Wat ontzettend gaaf! Ik heb er geen aangezien mijn blog nog vrij anoniem is. Wie weet als hij in de toekomst groeit dat ik er dan ns over na ga denken!


  28 januari, 2015

  Leuk idee! Op wat voor een papier heb je de kaartjes afgedrukt? Want het is wel fijn als het een beetje stevig is.. Zou het ideaal vinden als ik het zelf kan doen!

  Anniek
  28 januari, 2015

  Ik heb inderdaad gewoon wat steviger papier in mijn printer gestopt!

  28 januari, 2015

  Ik ben zo bang dat mijn printer dan gaat flippen;) En hoe heb je ze zo netjes geknipt/gesneden? Met engelengeduld of viel het mee?

  Anniek
  28 januari, 2015

  Onze printer trok het prima, haha! Ik heb ook niet megadik papier gebruikt, gewoon zo dat het kaartje stevig genoeg aanvoelde. En het snijden heb ik met een snijmachine gedaan, dat is wel praktisch :)


  28 januari, 2015

  Wauw wat een leuke rubriek. Ik heb al een poosje mijn visitekaartjes maar ik denk dat veel meiden hier wel wat aan hebben!

  Wat ik zelf heel belangrijk vond aan mijn visitekaartjes is dat als je mijn visitekaartje en site ziet ze heel erg op elkaar lijken :-)
  Nogmaals echt leuke rubriek, ik ga hem zeker volgen :)


  28 januari, 2015

  Heehoi,

  Leuk artikel :)!
  Erg handig voor mensen die niet ervaren zijn met de Adobe progamma’s, Ik heb nog een klein vraagje; Hoe heb je de kaartjes uitgeprint? Gewoon op wat dikker papier?

  Anniek
  28 januari, 2015

  Ja, ik heb gewoon wat dikker papier gebruikt inderdaad!


  28 januari, 2015

  Meid, wat een tof artikel! Thanks for sharing :-) Ik vind jouw visitekaartje er heel mooi uitzien!


  28 januari, 2015

  leuk gedaan Anniek. Ik heb ze gemaakt op photoshop en ze laten bestellen bij Webprint :)


  Susan
  28 januari, 2015

  Erg leuk, ga ik ook eens proberen! Er staat trouwens, mond-op-mond reclame maar het is mond-tot-mond reclame!

  Anniek
  28 januari, 2015

  Haha, hilarisch, oops! Ik heb het meteen even veranderd, bedankt!


  Anne
  28 januari, 2015

  Bedankt voor de tip, hier heb ik echt wat aan! Ik heb nu (nog) geen blog, maar ik loop wel rond met allerlei ideeën, dus dit ga ik zeker onthouden. En je visitekaartje ziet er inderdaad erg mooi en profi uit. Ik ben benieuwd naar de volgende blogs in deze serie…


  28 januari, 2015

  fijne tips en ziet er goed uit!


  28 januari, 2015

  voor me blog heb ik nog geen visite kaartjes. wil eerst een mooie foto maken dadelijk op vakantie. maar ik ben van plan ze bij t zelfde bedrijf te bestellen waar ik de visitekaartjes van me bedrijfje hebt besteld. dat was hele mooie kwaliteit en goedkoop. had ze zelf ontworpen in photoshop.

  maar dit is wel een goed alternatief als je geen photoshop hebt. ben benieuwd naar de rest van je artikelen.

  X diana.


  28 januari, 2015

  Wat een onwijs goede post! Hier heb ik echt wat aan! Heb zelf nog geen visite kaartjes, vind dat mijn blog eerst wat moet groeien voordat ik visite kaartjes nodig heb haha. Maar mocht het ooit zover komen, weet ik waar ik moet zijn! Echt heel leuk gedaan. En oja, je visite kaartje is echt heel erg mooi geworden!

  Anniek
  28 januari, 2015

  Ah, dankjewel Celeste, leuk om te horen!


  28 januari, 2015

  Heel nice! Dit ga ik onthouden!


  28 januari, 2015

  Leuke tips geef je! Ik ben zo slecht in het uiten van creativiteit, en dingen ontwerpen kan ik echt niet (hoe simpel het ook is). Ik heb toen der tijd dus maar via Vistaprint kaartjes gemaakt en besteld! Maar vind die van jou wel veel persoonlijker en unieker!


  28 januari, 2015

  Leuk artikel! Handig dat je ook al een heel eind kan komen via Word

  http://www.bloglovin.com/blogs/4balou-13049789


  28 januari, 2015

  Leuke post, Anniek!


  28 januari, 2015

  Ahh wat een super goed artikel! Ik zat hier altijd al een beetje mee te struggelen! Weet je toevallig of ze ook zoiets voor de Mac hebben? Liefs


  28 januari, 2015

  wat handig deze tips!!! :) ik heb nog geen visite kaartjes maar wie weet ga ik het nog maken! :)


  28 januari, 2015

  Wat is dit ontzettend leuk gemaakt Anniek!
  Doet me eraan denken dat ik ook maar eens aan de slag moet.
  Liefs Lonneke


  28 januari, 2015

  Deze ga ik even bewaren, die Publisher kaartjes zien er best goed uit.


  28 januari, 2015

  Ohh heel mooi!! Ik heb ze zelf laten maken bij de Hema, maar dit vind ik ook wel heeel handig en mooi. Ik ga Publisher zeker even onthouden! :)

  ♥♥♥ Saskia


  28 januari, 2015

  Leuke tip! Ik heb Microsoft Publisher, dus zeker eens uitproberen!


  28 januari, 2015

  Wat een leuke tip om visitekaartjes te maken! Ik heb een redelijk lange naam, dus wanneer ik mijn blog aan iemand doorgeef, zijn ze ‘m al snel weer vergeten… handig!


  28 januari, 2015

  Wat een leuk artikel :) goed idee visitekaartjes! Die van jou zijn erg mooi! Ik zag wel een foutje in je kaartjes staan dacht ik? Healty i.p.v. healthy.


  28 januari, 2015

  Super interessante nieuwe rubriek, ik hoop hier nog veel van te lezen! Leuk eerste onderwerp ook! En wat een mooi kaartje! Ik wist helemaal niet dat je visitekaartjes kon maken met dit programma. Mijn visitekaartjes komen van de HEMA. Ik heb het ontwerp gemaakt in Photoshop en dat vervolgens geïmporteerd. Leuk bij de HEMA is dat je de achterkant van de kaartjes ook meteen kan bedrukken (bij bv. Vistaprint kan dat ook, maar dat kost behoorlijk veel extra geld).


  28 januari, 2015

  Wauw, dat zijn echt wel leuke visitekaartjes! Ik denk dat, als ik ze ga maken, ik ze in InDesign ga maken! Dat programma is daar ook erg fijn voor :)


  28 januari, 2015

  Leuk idee!

  Liefs,


  29 januari, 2015

  Mooie en unieke visitekaartjes, en je geeft ook goede tips!
  Liefs, Iris


  29 januari, 2015

  Wat een leuke persoonlijke visitekaartjes. Echt mooi!


  29 januari, 2015

  Wat een goede tip! Ik ga er zo (nadat ik mijn huiswerk af heb gemaakt) mee aan de slag!


  29 januari, 2015

  Echt een super fijne post en ik ben heel benieuwd naar de posts die nog komen. Het lijkt me echt een super leuke rubriek en je visitekaartjes zijn echt super gaaf!


  29 januari, 2015

  Wat een handige tips! Ik ging gelijk kijken naar het programma. Had het nooit eerder open gemaakt. Leuk ben benieuwd naar de rest van je tips.


  29 januari, 2015

  Ze zien er inderdaad heel erg mooi uit, echt leuk gemaakt!


  30 januari, 2015

  Wat een leuke tips Anniek! Dankjewel ♡

  Liefs Isabel x


  3 februari, 2015

  Hi meid! Super leuk, ik ben het programma nu ook aan het downloaden. Mag ik vragen waar/hoe je de kaartjes hebt laten drukken? En op wat voor papier? :)


  3 februari, 2015

  Jouw kaartjes zijn erg mooi Anniek, heel stijlvol!


  14 februari, 2015

  Wow, die visitekaartjes zien er prachtig uit. Als ik er zo eentje zou krijgen, zou ik spontaan heel nieuwsgierig worden naar wie de persoon achter het kaartje werkelijk is. Dit is echt een slimme manier om reclame te maken voor een blog! Ik vind trouwens dat het kaartje er erg professioneel uitziet. Het lijkt wel alsof ze werkelijk door een professionele drukkerij zijn ontworpen. Ook ben je er naar mijn mening zeer goed in geslaagd de sfeer van de blog over te brengen. Knap werk!