Mijn reis naar Frankrijk & op retraite

Yes, tijd voor wat vakantieplaatjes! Ik maakte deze zomer een reis naar Frankrijk – de Vogezen – en ging een week op retraite. Allebei de reizen waren op hun eigen manier heel bijzonder. Ik deel mijn ervaringen vandaag met je!

Frankrijk – De Vogezen, Corcieux

In Utrecht ben ik lid bij een studentenvereniging, waarmee we ieder jaar in de zomer ook op vakantie gaan. Waar je elkaar normaal alleen doordeweeks – vaak ‘s avonds – ziet, ben je op vakantie 24/7 samen, wat echt heel leuk is. Je leert elkaar nog veel beter kennen!

Dit jaar ging ik met mijn dispuut 10 dagen naar de Vogezen. We verbleven in Corcieux, een klein dorpje waar bij wijze van spreken niet veel meer te vinden was dan een café, een bakker en een supermarkt. Heerlijk, zo lekker klein en kneuterig.

We verbleven met de groep van zo’n 20 man in een groot huis. Rondom het huis was een ruime tuin, met bomen, een kampvuurplek en verschillende fijne hoekjes waar je kon zitten. Vanuit het huis liep je zo de heuvel op, waarvandaan je prachtig uitzicht had.

Omdat we 10 dagen weg zouden blijven, hadden we alle tijd om veel van de omgeving te zien én lekker te ontspannen. De ontbijtjes waren misschien wel mijn favoriete momenten van de week: terwijl de ochtendzon scheen, lekker met een kop koffie, yoghurt en een boekje in de tuin.

Aan de andere kant van de bergen, in de Elzas, ligt Straatsburg. Dit is een aardig grote stad. We besloten er een dagje heen te gaan. En dat was leuk! De stad heeft een hele gezellige en schattige uitstraling, door de bouwstijl. Er zijn genoeg leuke winkelstraatjes en wijken om te ontdekken in een dag.

De zon konden we vanuit de tuin van ons huis achter de bergen onder zien gaan. Elke avond. Magisch!

Een prachtig uitzicht vanaf de bergtop Hohneck! (Hier ging een leuk autoritje aan vooraf met o.a. de meest intense hellingproef die ik ooit gedaan heb, haha)

In de buurt was een rodelbaan. Leuk om weer eens te doen!

Op een ochtend ging ik met een klein groepje naar een rommelmarkt in een dorpje vlakbij, wat ontzettend leuk bleek te zijn.

Bij een kraampje van drie hele leuke vrouwen, waar we even mee kletsten, aten we deze oliebollen met zelfgeplukte bosbessen. Dat soort momentjes, waarop je de locals een beetje leert kennen, vind ik de allerleukste!

Ik heb trouwens een shoplog gemaakt, waarin ik ook laat zien wat ik op deze rommelmarkt heb gekocht!

Al met al was het echt een heerlijke vakantie. Het praten tot diep in de nacht, samen sterren kijken, lang tafelen met zonsondergang, zwemmen, avonturen beleven… Het was fijn om langere tijd samen te zijn met zo’n leuke groep vrienden!

Op retraite

Een week nadat ik was teruggekomen uit Frankrijk, ging ik een paar dagen op een soort retraite. Ik reisde af naar een klein dorpje in Nederland, waar een community gevestigd is. Ik deel hier nu niet alle details van – daarvoor vind ik dit iets te persoonlijk – maar het lijkt me wel leuk om door middel van foto’s jullie een beetje een beeld te geven.

De dagen dat ik er was, was het ontzettend warm in Nederland: tussen de 30 en 37 graden. Gelukkig was er genoeg schaduw op het terrein, en de open omgeving zorgde ervoor dat het warme weer niet zo benauwend aanvoelde. En, pluspunt: door de heldere lucht heb ik ontzettend veel mooie zonsondergangen gezien!

Verse groenten en fruit uit de moestuin, en veel zelfgebakken taartjes.

Ik heb heel erg veel geleerd deze dagen en zoveel inspirerende mensen gesproken.

Het waren hele fijne dagen. Ik kwam helemaal ontspannen en blij weer terug, met een hoop nieuwe ideeën!


Hoe is jouw vakantie? Ben jij nog weggegaan, of niet? Of krijg je misschien nog vakantie? Ik ben benieuwd :)

Liefs Anniek

7 reacties

 • Reply
  Iris
  10 augustus, 2018 at 08:06

  Wat een ontzettend prachtige foto’s! Het klinkt als een heerlijke vakantie.

 • Reply
  anna
  10 augustus, 2018 at 11:40

  Wat een heerlijke vakantie foto’s!

 • Reply
  Manon
  10 augustus, 2018 at 22:12

  Heerlijke foto’s! Fijn sfeertje :)

 • Reply
  Laura Vonk
  11 augustus, 2018 at 11:02

  Een weekje in zo’n gezellig Frans dorpje is echt het beste! Hele goede foto’s heb je gemaakt <3

 • Reply
  Myrthe
  13 augustus, 2018 at 16:21

  Klinkt als een mooie zomer en wat een prachtige foto’s heb je gemaakt! Ik ben heel benieuwd wat je hebt geleerd op Retraite maar snap als dit persoonlijk is :)

 • Reply
  Marthe
  14 augustus, 2018 at 10:09

  ooh de natuur daar in de Vogezen is zo mooi!! Heel mooie foto’s! & de retraite klinkt ook heel fijn!!

 • Reply
  Naomi
  21 augustus, 2018 at 17:12

  Alleen al door de foto’s te bekijken ziet het er uit als een geweldige vakantie!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.