Vroeger, toen make-up nog naar make-up rook

ouderwetse make-up

Een beetje nostalgie, ik houd er wel van! Mijn oude fotoboeken heb ik al wel 50 keer helemaal doorgebladerd (ik moet jullie eigenlijk nog eens mijn foto’s van vroeger laten zien!), mijn rekenschriften uit groep 4 liggen nog in de kast, en herinneringen ophalen vind ik een van de leukste dingen om te doen. Het geeft altijd zo’n lekker ‘O ja, weet je nog van toen? Die tijd was zo leuk!’-gevoel, je waant je weer even terug in de tijd dat je nog jong was. Ook vandaag ga ik lekker met jullie over vroeger kletsen, en wel over mijn allereerste make-up producten! 

casuelle make up

 

 

 

In alle kleuren van de regenboog

Ik begin met dit paletje van Casuelle, dit symboliseert namelijk toch wel een van de eerste keren dat ik echt met make-up in aanraking kwam. Ik weet niet precies meer wanneer het was, maar ik denk dat het ongeveer in groep 6 zal zijn geweest, toen een vriendinnetje haar feestje gaf. Hartstikke leuk en gezellig natuurlijk, en zoals gebruikelijk vroeg iedereen zich van tevoren al af wat we zouden gaan doen. We hoefden geen zwemspullen mee te nemen, geen oude kleren aan te hebben, dus wat kon het dan zijn?

Wat bleek? We kregen een make-upworkshop van haar nicht, die visagiste was! Ze had een grote koffer vól met make-up bij zich, en met z’n allen gingen we oefenen. Nooit geweten dat vanaf toen mijn liefde voor make-up op begon te bloeien…

In ieder geval, dit paletje kregen we mee naar huis. Een paletje vol met allerlei felle kleurtjes, die ik ook vaak gebruikt heb, al denk ik eerlijk gezegd niet dat ik er toen al heel goed mee om kon gaan… Ik moet er maar niet al te vaak aan denken hoe ik vroeger een ooglook in elkaar flanste met de kleuren paars, blauw en groen. Wat zal ik voor gek hebben gelopen… Maar ach, dat hoort erbij op die leeftijd :)

make up black onyi

 

 

 

Twijfelen bij de Scapino

Weet jij het nog? Heel, maar dan ook héél lang geleden verkocht de Scapino nog make-up, ik zie die stand nog voor me staan. Samen met mijn zus stond ik dan minutenlang te twijfelen over welk kleurtje nagellak of lipgloss ik dan moest kiezen, want met het zakgeld dat ik kreeg kon ik echt niet zomaar gedachteloos iets kopen. Deze twee lipglossjes zijn nog een overblijfsel van de producten die ik toen in de Scapino gekocht heb. Je wil niet weten hoe ze nu ruiken, na al die jaren!

hema make-up vroeger

 

 

 

Miss Helen

Waar mijn collectie nagellak nu meer dan 80 potjes telt, begon die verzameling ooit met slechts 1 potje: dit roze glitterkleurtje van Miss Helen, het oude merk van de Hema. Ik heb hem al zo lang ik me kan herinneren, en het wonderlijke is dat hij nog steeds bruikbaar is! Hij is dan al wel voor een groot deel uitgedroogd, maar er is nog een klein beetje vloeibaar.

oude oogpotloodjes

 

Snuffelen in de uitverkoopbak

Zoals ik al zei kreeg ik vroeger niet zo veel zakgeld. Wat ik dan ook vaak deed, was in plaats van bij de nieuwe producten te kijken, eerst eens in de ‘koopjesbak’ rond te neuzen, om te kijken of er iets leuks tussen lag. Deze twee potloodjes heb ik geloof ik voor 50 cent per stuk gekocht, en eigenlijk kocht ik ze meer omdat ik het idee van ‘oogpotlood hebben’ leuk vond, dan dat ik ze ook echt gebruikte. :)

oude make-up producten

 

Make-up box

Deze 4 lipsticks komen uit een oude make-up box die ik vroeger ooit eens voor mijn verjaardag kreeg. Ik was een jaar of 11, en o, wat was ik blij met dat cadeau! Niet dat ik de lipsticks heel vaak droeg (ik bedoel, ik was 11…), maar ik vond het wel heel erg leuk om er op mijn kamer, als niemand het zag, een beetje mee te spelen. Schattig…

Dit waren mijn meest nostalgische producten. En de jouwe?

Liefs Anniek

17 reacties

 • Reply
  Esther
  1 oktober, 2014 at 07:52

  Ohhh ik herken het Casuelle merk, de make-up dozen en de uitverkoopbakken heel erg goed! Mijn eerste nagellakje was eentje van Essence! En denk dat m’n oogschaduw van de action kwam. Ontzettend leuk om te kijken hoe alles veranderd is eh (:

 • Reply
  Kim / Vintage & Beauty
  1 oktober, 2014 at 08:30

  Leuk dat je dit deelt! Dat bovenste setje heb ik ook gehad haha.

 • Reply
  Maureen
  1 oktober, 2014 at 11:38

  Haha wat leuk, ja miss helen make up had ik ook altijd

 • Reply
  Anouk
  1 oktober, 2014 at 12:34

  Haha wat grappig. Dit is zo herkenbaar

 • Reply
  Eline
  1 oktober, 2014 at 15:34

  Echt een super leuk artikel en heel herkenbaar!

 • Reply
  Petra
  1 oktober, 2014 at 16:26

  wat ontzettend leuk om dit te bekijken…grappig!

 • Reply
  Iris
  1 oktober, 2014 at 17:20

  Ik had een doosje knalpaarse en zilveren oogschaduw. Best mooie kleuren voor in de kerstboom.

  • Reply
   Anniek
   1 oktober, 2014 at 20:06

   Hahaha, inderdaad, heerlijke opmerking :D

 • Reply
  Aurelie
  1 oktober, 2014 at 17:27

  Die nagellak van Miss Helen herinner ik mij ook nog goed! Leuk artikel!

 • Reply
  Emily
  1 oktober, 2014 at 17:29

  Ah zo leuk dit! Dat je dat allemaal nog hebt joh :-) Ik weet ook nog wel dat ze bij de Zeeman make-up verkochten, echt een walhalla vond ik dat toen haha

 • Reply
  Nicole
  1 oktober, 2014 at 18:50

  Wat een geweldig artikel. Sommige dingen herinner ik me zeker nog. Vooral dat Casuelle paletje.

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  1 oktober, 2014 at 19:25

  Zo tof om te lezen!

 • Reply
  Chinouk
  2 oktober, 2014 at 10:32

  Wat grappig dat je deze nog steeds hebt! Ik heb zelf geen producten meer die ik vroeger had, ik ben nogal van: gebruik ik het niet? Oké weg ermee. Dus helaas, maar ik weet nog wel dat ik vroeger vooral make-up van Bourjois gebruikte! En heel vroeger inderdaad nagellak van Miss Helen en die oogschaduwpotjes die je kon opstapelen.

  • Reply
   Anniek
   2 oktober, 2014 at 13:53

   O ja, die opstapeloogschaduws! Die kan ik me ook nog heel goed herinneren, die vond ik vroeger heel erg tof :)

 • Reply
  Marit
  2 oktober, 2014 at 21:19

  Geweldig leuk idee voor een blogpost! Ik had vroeger ook dingen van miss Helen. Ik had ook veel miss Sporty vroeger.

 • Reply
  Sanne
  3 oktober, 2014 at 21:13

  Leuk om dit te lezen! Ik heb ook net best wat make-up van vroeger legen. Een aantal maanden geleden heb ik wel een hele lading weggegooid, want ik had last van ruimtegebrek. Maar het is echt leuk om allemaal dingen van make-up uit te zoeken waar je jezelf vroeger mee ‘opmaakte’

  xx

  • Reply
   Anniek
   3 oktober, 2014 at 21:15

   Ja klopt, zo leuk om terug te denken aan die tijd!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.