Wat ik eet nu ik op kamers woon #4

Van Mexicaanse schotel tot pindakaasontbijtjes en van bietenrisotto tot noedels… Het is vandaag tijd voor alweer het 4e artikel waarin ik je laat zien wat ik allemaal in mijn studentenkeukentje klaar heb gemaakt!

Bedankt

Als allereerste: bedankt voor al jullie leuke reacties op de vorige artikelen in deze kookreeks! Het is heel leuk om te horen dat jullie echt wat hebben aan de ideeën die ik geef en dat jullie er zelf ook mee aan de slag gaan. Tof hé!

Oké, we houden de inleiding niet te lang vandaag. Laten we meteen overgaan naar de gerechtjes die ik in de afgelopen tijd heb gegeten!

Mexicaanse schotel

Deze Mexicaanse schotel zíet er niet alleen heel erg lekker uit, dat was hij ook! Een tijdje geleden at ik samen met 4 mede eerstejaarsstudenten van mijn dispuut en samen maakten we deze ovenschotel klaar. Wat erin zit? Bonen, mais, verse tomaten en tomaten uit blik, kruiden, kaas, nacho’s en wat koriander.

Daarbij maakten we 2 sausjes: guacamole (LIEFDE DAARVOOR!) en een sausje van griekse yoghurt, tomatenpuree, kruiden en koriander.

Noedels met ei, groente en currypasta

Noedels zijn echt mijn go to ingrediënt. Het is zo klaar, het is lekker en er zijn ook best voedzame varianten te vinden. Ik gebruik  zelf de laatste tijd de noedels van King Soba, daar kreeg ik een pakketje van opgestuurd. Ze hebben noedels gemaakt van allerlei soorten granen en groente.

Deze keer fruitte ik wat currypasta, voegde groente en kokosmelk toe en daarna de gekookte noedels. Gekookt eitje erbij en klaar!

Havermout met kokosmelk en pindakaas

Zoals je misschien wel weet ben ik een echte havermoutfan! Ik eet het elke ochtend. Wel varieer ik regelmatig met verschillende ingrediënten en toppings.

Laatst had ik nog wat kokosmelk over, wat ik gebruikte voor dit ontbijtje. De avond van te voren mengde ik de kokosmelk met havermout, boekweitgrutten, kaneel, een halve geprakte banaan en een handje rozijnen. De volgende ochtend kookte ik dat tot een pap, deed het in een leuke emaille beker en goot er wat gesmolten pindakaas overheen. Heel erg lekker!

Verse gemberthee

Erg lekker: verse gemberthee! Doe wat plakjes verse gember in een glas, giet er kokend water bij en laat het even trekken.

Bietjesrisotto met geitenkaas

Oeh, dit was lekker joh! Deze week maakte ik een supersnelle risotto (±10 minuten) met bietjes, geitenkaas en walnoten. Het geheim? Risotto die in 4 minuten gaar is! Ontzettend handig en gewoon te koop bij de AH. En misschien ook wel bij andere supermarkten.

Gnocchischotel

Gnocchi. Een soort pasta-achtige balletjes van aardappel. Ik heb het idee dat het nog steeds niet zo bekend is in Nederland. Jammer, want ik vind het echt de moeite waard!

Ik maakte er een ovenschotel mee, met heel veel groente en mozzarella. Ik haalde het recept van deze website! (wel wat aangepast)

Kaasburgers met bietjes

Toen ik afgelopen weekend bij mijn ouders was, verraste mijn moeder me met deze onwijs lekkere burgers als avondeten. Het zijn kaasburgers op een Italiaanse bol, en ook zat er wat groente tussen het broodje. Onder andere plakjes gekookte biet. Klinkt misschien een beetje gek, maar het is erg lekker!


Zo, dat waren een hoop recepten en ideeën! Ik hoop dat je er wat aan hebt. Laat het zeker even weten als je iets gaat uitproberen!

Wat lijkt jou het lekkerste gerecht uit dit artikel?

Liefs Anniek

 

Check hier editie 3 van dit artikel!

10 reacties

 • Reply
  Eline
  11 mei, 2017 at 06:07

  Wow die nachoschotel ziet er lekker uit! Zo leuk om eens zelf te maken in plaats van alleen maar op het terras te eten. Die gnocchi schotel ziet er ook goed uit, al heb ik nog nooit gnocchi op. Geloof dat daar eens verandering in moet komen.

 • Reply
  Meryl
  11 mei, 2017 at 07:17

  Wow alle recepten zien er zo lekker uit. Mexicaanse schotel is ook een van mijn persoonlijke favorieten, zo makkelijk en lekker

 • Reply
  Silke
  11 mei, 2017 at 08:34

  Mmm heerlijke recepten, en die foto’s zijn ook zo mooi! Die gnocchischotel ga ik meteen eens bekijken, want het is inderdaad nog steeds een ondergewaardeerde pasta! Liefs!

 • Reply
  anna
  11 mei, 2017 at 10:56

  Oeh, die bietjes risotto lijkt me echt heerlijk!

 • Reply
  Iris
  11 mei, 2017 at 14:48

  Deze artikelen blijven erg fijn! Ik merk ook dat je praktisch geen vlees meer eet, denk je erover om vegetariër te worden?

  • Reply
   Anniek
   18 mei, 2017 at 19:39

   Leuk om te horen! En ja, dat klopt, ik eet inderdaad een stuk minder vlees de laatste tijd. Ik zal mezelf niet zo snel ‘vegetariër’ noemen omdat ik af en toe nog wel vlees eet (bij mijn ouders, bij anderen of buiten de deur), maar ik probeer wel te minderen. Voor een beetje een betere wereld! Het kost heel wat van het milieu als iedereen mega veel vlees eet :)

 • Reply
  Arjanne
  11 mei, 2017 at 19:52

  Ahh dit is zo’n leuk deel van je reeks! & Yeeess het recept van de mexicaanse schotel die er zo heerlijk uitzag in je JML, nu wil ik ‘m zeker eens maken! :)

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  11 mei, 2017 at 20:42

  Ik vind letterlijk álle recepten die je noemt heerlijk! Gnocchi eet ik niet zo vaak, maar ó wat vind ik dat lekker. Vooral met mozzarella inderdaad. Die Mexicaanse schotel ziet er ook heerlijk uit en de risotto klinkt geweldig! Ik vind het zo leuk dat jij echt van die goeie recepten deelt, je eet goed hoor op kamers. Malou x

 • Reply
  Nicole
  15 mei, 2017 at 09:54

  Wat kan jij goed koken zeg, dit ziet er zo lekker uit. Als jij ooit een receptenboek uit zou brengen moet ik die hebben haha!

  • Reply
   Anniek
   18 mei, 2017 at 19:33

   Ah dit is echt een hele leuke reactie! Wie weet ooit, haha! <3

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.