Wat ik kook als student #10

Nu het vakantie is heb ik lekker de tijd om te experimenteren met nieuwe recepten. Daarnaast zijn het ook hoogtijdagen in de moestuin: er is een hoop groente en fruit wat geoogst kan worden, en waar ik dus mee gekookt heb! Kijk je mee naar de gerechtjes die ik de afgelopen tijd maakte?

Havermoutkoek met Griekse yoghurt

Half juli was ik een week op retraite. Bij een lunch tijdens die week at ik zoiets lekkers: een soort havermoutkoek met Griekse yoghurt en honing. Dat wilde ik thuis wel eens proberen na te maken!

Ik gebruikte mijn recept voor een havermout ontbijttaartje. Ik deed de ingrediënten X 2 en spreidde het beslag uit op een bakplaat, om zo een koek te maken. Ik deed appel, rozijn en walnoten door het beslag. Eenmaal afgekoeld sneed ik de koek in stukken. Een flinke schep Griekse yoghurt erbij, appel, honing en verse munt in kleine stukjes, en je hebt een heerlijk ontbijtje of lunch!

IJskoffie

Tijdens de hitte vorige week, heb ik een hoop glazen ijskoffie gedronken. Het is heel makkelijk om dit zelf te maken!

Doe een eetlepel poedersuiker in een glas en meng dit met een klein beetje (plantaardige) melk tot een papje. Vul het glas voor de helft aan met (plantaardige) melk, ik gebruik sojamelk, en roer goed oor. Giet er dan een kop koude, sterke koffie of koude espresso bij. Doe een paar ijsblokjes in het glas en een stalen rietje. That’s it!

Pastasalade met tuinbonen en tonijnmousse

Ik heb laatst per toeval zo’n simpele manier ontdekt om lekkere tonijnmousse te maken! Je mengt een blikje tonijn met een flinke lepel kwark, een lepel mayonaise, peper en een beetje citroensap. Prak dit door elkaar. De mousse die je nu hebt kan je bijvoorbeeld op brood eten. Ik at het bij een pastasalade met tuinbonen en olijfjes.

Ontbijtkoek met sesamzaad

Dit is echt mijn favoriete snack van de laatste tijd, haha! Ontbijtkoek met een laagje gezouten roomboter en wat geroosterde sesamzaadjes. Heel simpel, maar echt lekker.

Courgettespaghetti

De laatste weken heb ik voor de moestuin van mijn moeder gezorgd, en af en toe viel er ook wat te oogsten. Op dit moment is het volop courgettetijd! Ik maakte courgettespaghetti van een gele courgette. Met een kaasschaaf schaafde ik plakjes van de courgette, die ik in hele dunne reepjes sneed.

Na de courgettespaghetti een paar minuten te hebben geroerbakt, deed ik er tomatensaus bij, olijven, zongedroogde tomaten, kruiden en pijnboompitten. Ook deed ik op het laatst nog een schepje tonijnmousse op het gerecht.

Appel-pruimen crumble

Een buurvrouw had zoveel rijpe pruimen, dat ze zakjes pruimen uitdeelde aan buurtgenoten. Ook ik kreeg een zakje mee, en ik maakte er appel-pruimen crumble van. Het verbaasde me hoe lekker pruimen in een crumble zijn!

Gevulde pasta met balsamico en feta

Als ik snel iets lekkers op tafel wil zetten, maak ik vaak gevulde verse pasta. De basilicum buideltjes (officiële naam: perle con basilico) van de AH zijn mijn favoriet :) Je hoeft deze pasta maar een paar minuutjes te koken.

Deze keer mengde ik de pasta met goede olijfolie, balsamicoazijn, en kruiden, waaronder rozemarijn. Ik bakte ui en courgette, en roerde dat door de pasta heen. Eenmaal op het bord verkruimelde ik een stuk feta over de pasta heen, en strooide er wat geroosterde pijnboompitten overheen.


Dat waren een paar lekkere, gelukte gerechten van de afgelopen tijd! Wat is iets lekkers dat jij in de afgelopen tijd hebt gemaakt? :)

Liefs,

Anniek

6 reacties

 • Reply
  Voedselbloggers
  2 augustus, 2019 at 06:30

  Ziet er gezond uit.

 • Reply
  Eline
  2 augustus, 2019 at 10:29

  Ik heb ook echt zo veel courgettes in onze moestuin staan dat ik eindeloos blijf variëren. Courgetti, soep, gegrild op brood, eindeloze opties haha!

 • Reply
  Kelly
  2 augustus, 2019 at 11:08

  Leuk om te zien! Die peren crumble ziet er goed uit. In crumble vind ik dat je sowieso elke soort fruit wel kunt stoppen; zó lekker haha. :)

 • Reply
  Irene
  3 augustus, 2019 at 12:13

  Fijn om te zien, krijg er weer wat inspiratie van en goesting om ook terug wat gezonder te gaan eten na mijn vakantie ;) die havermoutkoek met yoghurt ziet er echt ook nog uit als een ontbijtje voor mij, net zoals die courgettespaghetti!

 • Reply
  Stella
  4 augustus, 2019 at 18:50

  Ik vind de nieuwe look van je blog ZO mooi – dat moest echt eerst even gezegd worden. Ennnn, ik krijg ook echt veel inspiratie van dit eetdagboekje. Ik ben de laatste tijd echt een beetje zoekende wat dat betreft, en ik ga echt eens aan de slag met de dingetjes die jij hebt gemaakt! Liefs!

 • Reply
  Fleur Sophia
  6 augustus, 2019 at 13:19

  Ohhh my, Anniek! Wat ziet dit er allemaal heerlijk uit. Niet normaal! Ik ga sowieso een keer die pasta met tonijn en tuinbonen maken!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.