Wat ik kook als student #5

Het is weer tijd voor een flinke dosis recepteninspiratie! Ik deel wat ik in de afgelopen weken heb gekookt in mijn studentenkeukentje. Allemaal simpele, snelle en fijne maaltijden! 

Gevulde courgette

Zo’n zachte, gebakken courgette uit de oven: LIEFDE! Courgette uit de oven is echt een favoriet gerechtje van me, en gelukkig is het ook heel makkelijk klaar te maken. Ik vulde deze courgette met ui, champignon, paprika, geitenkaas en olijven. Heel fijn!

Minestrone

Laatst was het een dag ongelooflijk regenachtig. Ik besloot van deze kans gebruik te maken en ultiem comfort food te maken: minestrone. Ik gebruikte een recept van AH als basis en gooide er voor de rest lekker veel verschillende groente in, bonen, wat pasta en spekjes.

Yoghurt met fruit en granola

Sinds ik in Zweden elke ochtend granola at, ben ik fan. Ik bak nu zelf ongeveer één keer in de week een lading granola, wat ik gebruik voor mijn lunch. Met een beetje yoghurt, appel en banaan erbij is een vullende en gezonde lunch zo klaar!

Voor de granola gebruik ik een redelijk simpel recept zonder olie en met maar een beetje honing, zodat het lekker gezond blijft. Wel voeg ik veel noten en rozijnen toe.

Zomerse pastasalade

Op warme dagen vind ik een simpele pastasalade heerlijk als avondeten! Dit was een salade met farfalle, gebakken courgette, cherrytomaatjes, spekjes, zongedroogde tomaat, feta en zelfgemaakte honing-mosterddressing. Genieten.

Gebakken aubergine

Nog zoiets wat héél simpel is, maar wel heel fijn: gebakken aubergine. Als je aubergine goed bakt of grilt, krijgt het een heerlijke zachte structuur waar ik heel erg van houd. Wat kruiden er overheen, couscoussalade erbij en klaar is kees.

Pitabroodjes met falafel en ei

Restjesverwerking! Ik had nog pitabroodjes, ei, spinazie en humus. Met gebakken courgette, falafel en paprika erbij had ik een lekkere avondmaaltijd!

Bananenbrood

De laatste tijd heb ik altijd bananenbrood in mijn vriezer liggen. Ik bak eens in de zoveel tijd een groot bananenbrood en dan snijd ik hem in dunne plakjes die ik invries. Zo heb ik altijd een lekkere en gezonde snack/lunch achter de hand!

Noedels met van alles en nog wat

Als ik snel wil koken, maak ik vaak noedels klaar. Ik heb nog een voorraadje noedels liggen van King Soba die erg lekker zijn. Ik gooi er van alles en nog wat doorheen. Hier heb ik er currypasta doorheen gedaan, heel veel groente en geitenkaas. Heel simpel, maar wel prima!

Rijst met groente, ei en satésaus

Afgelopen week had ik een craving naar een gerecht met pindasaus. Tsja, soms heb je zoiets. Ik besloot een rijstgerecht te maken met spinazie, ui, woksaus, pindasaus, ei en kroepoek.

Deze keer heb ik iets minder experimenteel gekookt dan normaal. Ik hoop dat je er alsnog wat inspiratie uit op hebt kunnen doen! Wat lijkt jou het lekkerste gerecht?

Lief Anniek

9 reacties

 • Reply
  Eline
  8 juli, 2017 at 07:19

  Het ziet er allemaal weer heel lekker uit. Zelf ben ik ook dol op falafel en alles wat met aubergine te maken heeft. Laatst heb ik hem gevuld en dat was echt heerlijk!

  • Reply
   Anniek
   8 juli, 2017 at 08:08

   Oeh, gevulde aubergine lijkt me ook heerlijk! Dat ga ik ook eens uitproberen! Waar had jij hem mee gevuld? X

 • Reply
  Manon
  8 juli, 2017 at 09:39

  Nou ik wil wel bij jou komen eten hoor. Als ik sommige studenten zie wat die eten denk ik van jeetje ga ik een keer bij je ouders eten ahahha

 • Reply
  gea
  8 juli, 2017 at 14:19

  Dit ziet er serieus heerlijk uit allemaal! Voor een student ben je zeker goed bezig met het eten ^^

  • Reply
   Anniek
   13 juli, 2017 at 09:27

   Hihi, dankjewel!

 • Reply
  Inge
  8 juli, 2017 at 15:29

  Leuk inspiratie artikel!! Ik herken het van toen ik op kamers woonde, soms at ik een beetje een ‘gekke’ maaltijd puur omdat ik zin had in inderdaad pindasaus of frietjes (uit de actifry) of een halve pompoen haha. Nu thuis bij m’n ouders kook ik helaas wat minder op die spontane manier omdat het toch door vier mensen lekker moet worden gevonden enzo;P maar het is wel heel chill als je voor jezelf kookt om dan naar cravings te kunnen luisteren:D gegrilde aubergine is iets wat ik zelf nooit maak maar het lijkt me erg lekker!

  • Reply
   Anniek
   13 juli, 2017 at 09:27

   Haha ja, PRECIES dat! Gewoon lekker kunnen koken wat je wilt, je cravings achterna gaan en de combinaties hoeven helemaal niet per se door iedereen lekker gevonden te worden, alleen door jezelf. Dat is zo fijn! Ik kan me voorstellen dat je op een hele andere manier kookt als je voor 4 personen kookt :)

 • Reply
  Noor (Clothes & Dreams)
  9 juli, 2017 at 09:50

  Wow zien er allemaal superlekkere dingen uit! :D Ik was al trots als ik eens chili con carne maakte als student haha!

  xo Noor

 • Reply
  Lenneke
  9 juli, 2017 at 19:55

  Ohhh man, alles lijkt me heerlijk. Wat is jouw lievelings?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.