Welke verzorgingsproducten gebruik ik?

goede huidverzorgings producten

Sinds een paar jaar ben ik me er echt van bewust hoe belangrijk gezichtverzorgingsproducten zijn, en hoeveel ze voor je huid kunnen doen. Ik probeer regelmatig nieuwe producten uit, en experimenteer zo een beetje wat het beste werkt voor mijn huid. Op dit moment gebruik ik een heel aantal fijne (ook budget!) producten, die ik graag met jullie wil delen!

Mijn huid

Als allereerst: wat voor huid heb ik? Eigenlijk kwam ik daar zelf ook pas een paar maanden geleden achter. Ik ben nog redelijk jong (in oktober word ik 16), en tot een paar maanden terug had ik echt de fijnste huid die je je maar kan wensen. Geen onzuiverheden, geen roodheid, lekker glad, en nergens een pukkeltje of vlekje te bekennen. Qua verzorging had ik er dus niet zoveel werk aan.

Tot ik een poosje terug opeens opmerkte dat mijn kin raar begon te doen. De huid rondom mijn kin had een vaag rood tintje, en hij voelde heel droog aan. Ook de huid rondom mijn neus begon wat losse velletjes te vertonen. Mijn brein begon natuurlijk meteen te ratelen: ‘wat kan ik hiertegen doen?’. Gelukkig weet ik nu wat voor producten ik het beste kan gebruiken, en ze hebben me een heel stuk verder geholpen!

kruidvat dagcreme

Ochtendroutine

‘s Ochtends begin ik heel simpel met het reinigen van mijn gezicht met water. Geen ingewikkelde of dure reinigingsproducten, nee, gewoon water. Mijn huid heeft het ‘s ochtends niet nodig om echt diep en grondig gereinigd te worden met allerlei producten, maar denk er wel om dat je je gezicht altijd reinigt ‘s ochtends, hoe klein en simpel je het ook houdt. Tijdens de nacht komt er altijd viezigheid op je gezicht terecht (bijvoorbeeld via je kussen), en voor een gezonde huid is het echt nodig om ook ‘s ochtends je gezicht te reinigen.

Hierna smeer ik mijn gezicht in met een dagcrème van de Kruitvat, die speciaal bedoeld is voor de droge en gevoelige huid. Deze creme voedt en hydrateert mijn gezicht erg goed, en doordat ik mijn gezicht net gereinigd heb wordt de crème ook goed opgenomen in mijn huid.

Dit is alles wat ik ‘s ochtends doe aan gezichtsverzorging. Na deze twee korte stappen is het tijd om mijn make-up aan te brengen!

hema eye make up cleansing lotion

Avondroutine

Misschien nog wel belangrijker dan ‘s ochtends, is het om ‘s avonds je gezicht te reinigen. Al die viezigheid en stoffen eraf wassen die door de dag heen op je huid terecht zijn gekomen, en natuurlijk ook je make-up eraf halen. Het is zo fijn om met een schoon en fris gezicht je bed in te stappen!

Ik begin weer met dezelfde stap als ‘s ochtends: een watje met water die ik over mijn gezicht heen haal. Zo haal ik de bovenste laag oppervlakkige rommel van mijn gezicht. Daarna ga ik over op de eye make-up cleansing lotion van de Hema, een prettige oogmake-up remover van de Hema, die zelfs mijn waterproof eyeliner van mijn ogen afhaalt! (terwijl hij niet is bedoeld voor waterproof make-up…)

reinigen met rozenwater klein reinigins tonic idyl klein

Als al mijn oogmake-up weggewassen is pak ik óf mijn verfrissende reinigins tonic van het merk Idyl erbij (te koop bij drogisterij Kalisvaart), óf ik gebruik het rozenwater van de Kruitvat. Beide producten vind ik erg fijn werken, maar de ene dag is mijn huid meer toe aan de wat heftigere tonic van Idyl, en de andere dag kan hij wel een wat mildere reiniging gebruiken. Tonic haalt alle laatste restjes make-up en viezigheid van je gezicht af.

Tijd om te smeren! Ook hiervoor heb ik twee verschillende producten, en het hangt maar net van de staat van mijn huid af welke crème ik gebruik. De Seaweed night cream van Mario Badescu is een iets duurdere crème die énorm voedend is. Hij heeft een hele rijke structuur die erg prettig is als je een droge huid hebt. De Feuchtigkeits spendende nachtcreme van Balea is wat frisser, en is heel hydraterend. Ook echt een favoriet!

balea nachtcreme

En zo heb ik de afgelopen tijd een beetje gepuzzeld wat ik het fijnste vind werken. De combinatie die ik nu gebruik heeft ervoor gezorgd dat de droge plekken op mijn huid heel erg zijn afgenomen, en daar ben ik erg blij mee! Wel zijn een aantal van deze producten bijna op, dus dan zal ik weer opnieuw op zoek moeten gaan… (of weer, heel saai, dezelfde producten moeten kopen :) )

Wat voor huidtype heb jij, en wat voor gezichtsverzorging gebruik je daarvoor?

Liefs Anniek

 

 

10 reacties

 • Reply
  Sas
  11 september, 2014 at 08:19

  Ik gebruik veel van de Kruitvat of Etos :)

 • Reply
  Sophie
  11 september, 2014 at 09:07

  Fijne producten gebruik je! Dat rozenwater heb ik ook heel lang gebruikt, die vond ik erg fijn :-)

 • Reply
  Hillene
  11 september, 2014 at 10:14

  Lijken me hele fijne producten! Ik vind het ‘s ochtends ook niet echt fijn om mn gezicht helemaal schoon te maken, maar ‘s avonds idd wel (:

 • Reply
  Bouchra
  11 september, 2014 at 11:08

  Dit vind ik altijd heel leuk om te zien! Ik ben benieuwd naar de Seaweed night cream van Mario Badescu X

 • Reply
  saskia
  11 september, 2014 at 12:05

  Fijne producten en leuk om te zien wat je allemaal gebruikt!

 • Reply
  Fleur
  11 september, 2014 at 13:31

  Dat rozenwater van Kruidvat zou ik altijd nog wel eens willen proberen! Lijkt me een fijn product!

  • Reply
   Anniek
   11 september, 2014 at 17:43

   Ja, het is echt een topproduct, hij is het geld zeker waard!

 • Reply
  Manon
  11 september, 2014 at 15:27

  Wat een fijne producten gebruik je!

 • Reply
  Nicole
  22 september, 2014 at 11:13

  Super leuk artikel. Je doet best veel aan je huid. Echt heel erg goed!

  • Reply
   Anniek
   22 september, 2014 at 16:43

   Vergeleken met sommige anderen valt het nog mee, maar ik probeer mijn huid inderdaad wel goed te verzorgen!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.