Deze winterjassen staan er op mijn wishlist

Een mooie, goed passende jas vind ik – na een spijkerbroek – een van de moeilijkste dingen om te vinden. Maar, ik ben de uitdaging aangegaan en heb de afgelopen weken heel wat uurtjes achter mijn laptop doorgebracht, op zoek naar de perfecte winterjas. Ik laat je mijn lijstje zien met de mooiste jassen die ik heb gevonden, van mantels tot mega warme parka’s!

De zoektocht naar een winterjas

Vorig jaar liet ik je mijn winterjas zien. Ook dit jaar draag ik deze jas weer, maar ik moet eerlijk zeggen: ik ben er niet razend enthousiast meer over. Hij begint een beetje te verkleuren naar geel/beige en het model past toch niet helemaal bij mijn lichaam.

Een jas is een kledingstuk wat je ontzettend veel draagt. Ik vind het dan ook belangrijk dat ik me lekker voel in de jas die ik heb, dat ik hem écht mooi vind. Omdat dat nu niet meer het geval is, vond ik het tijd worden voor een nieuwe winterjas!

Ik ben daarom op zoek gegaan naar een nieuwe mooie winterjas en heb aan de hand van die zoektocht twee lijstjes gemaakt: één met mooie mantels en één met écht warme parka’s!

OnlyStradivarius BoohooReissH&M

Mantels

Mantels. Ze zijn populair dit jaar, de winkels hangen er vol mee. En terecht, vind ik! Als je eenmaal een mooie mantel van goede kwaliteit hebt gevonden, kan je er jaren mee door. Een mantel is klassiek, tijdloos, en past bij veel verschillende outfits.

Zelf ben ik al een tijdje op zoek naar dé perfecte blauwe mantel. Het liefst een beetje getailleerd, dat past goed bij mijn lichaam. Ik heb het volmaakte exemplaar nog niet gevonden, maar ik zet mijn zoektocht gestaag door ? Hierboven zie je al wel een aantal andere soorten mantels die ik ook erg mooi vind!

Didriksons 1913 – Didriksons 1913 – O’neill – Only – Patagonia – Vaude

Warme parka

Hoe mooi ze ook zijn, echt warm zijn mantels niet. Voor de koudere dagen lijkt het me daarom fijn om een warme winterparka te hebben. Ook handig voor als ik volgend jaar misschien in de herfst en winter in Scandinavië ga studeren.

Voor deze wishlist heb ik een paar parka’s uitgezocht in de kleuren groen en blauw. Mooie kleuren die altijd kunnen! Sommige parka’s in het lijstje zijn aardig aan de prijs, maar voor een goede winterjas waar je lang mee kunt doen, vind ik zo’n prijs wel terecht. En een tipje: de sale is nu in volle gang, misschien kan je een mooie parka in de uitverkoop vinden!

Waar op zoek te gaan?

Stel dat je jouw perfecte winterjas nog niet hebt kunnen vinden, waar kan je dan op zoek gaan? Daar heb ik wel een aantal tips voor!

Voor warme winterparka’s kan je goed terecht bij sport-/outdoorwinkels, zoals Bever. Ook ontdekte ik dat OTTO een hele ruime collectie parka’s heeft, met jassen van allemaal verschillende soorten merken.

Mantels vind je op dit moment in praktische elke winkel. Dit is aan de ene kant fijn, maar aan de andere kant kan je ook snel verdrinken in alle verschillende soorten winkels met verschillende jassen die er te vinden zijn. Ik zou je aanraden om naar een mooie mantel te zoeken op een site met veel items en een goed overzicht, zoals de Bijenkorf, Zalando of OTTO.

Wat voor winterjas heb jij op dit moment? En ben jij ook op zoek naar een nieuwe of niet?

Liefs Anniek

 

2 reacties

 • Reply
  Manon
  30 december, 2017 at 19:02

  Ik vind de parka jassen wel heel erg mooi

 • Reply
  Janne
  8 januari, 2018 at 13:21

  Ik heb een jas van Didriksons en daar doe ik al superlang mee, echt al meer dan vijf jaar. Hij heeft een uitritsbare voering waardoor ik hem ook in de lente en herfst en wanneer het ‘s zomers vies weer is draag. Hij is nog steeds waterdicht (wel een keer gewassen met speciaal impregneermiddel) en de kleur blijft goed. Alleen de rits heb ik een keer laten vervangen.
  Ik zou wel graag een nieuwe jas willen, maar ik kan niet precies deze jas weer vinden (natuurlijk, na zoveel jaar…) en dus doe ik maar niets. Ik ben juist op zoek naar een stoere, niet te getailleerde en ook niet te lange jas en dat is lastig te vinden.
  Half Denemarken loopt trouwens ook in Didriksons jassen ;-)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.