Wishlist / dit heb ik nodig in Roemenië

roemenië wishlist

Aah, over een paar weekjes zit ik in het vliegtuig naar Roemenië! Ik heb er zó ontzettend veel zin in, maar voor die tijd moet er nog wel het een en het ander gebeuren. Belangrijk punt: geschikte kleding kopen! Vandaag deel ik mijn wishlist, en vertel ik je natuurlijk wat meer over mijn bijzondere reis! Lees je gezellig mee?

Uhm, Roemenië?!

Laten we beginnen bij het begin. Voor jullie komt dit Roemeniënieuws waarschijnlijk nogal – hopsa – uit de lucht vallen, maar voor mij stond het al een hele poos vast dat ik deze zomervakantie naar Roemenië af zou reizen!

Een paar jaar geleden kwamen een aantal mensen uit mijn kerk langs het dorpje Band in Roemenië. Toen ze zagen wat voor een enorme armoede daar was (mensen leefden in hutjes en hadden praktisch niets), besloten ze daarmee aan de slag te gaan. Inmiddels worden er al een aantal jaren reizen georganiseerd vanuit onze kerk, naar dat dorpje Band. Voornamelijk om samen met de bevolking daar het ‘daycenter’ verder op te bouwen, en om kinderwerk te doen. Elke keer gaat er weer een nieuwe jongerengroep mee, en dit keer ben ik aan de beurt!

Het lijkt me heel bijzonder om mee te gaan, en te ervaren hoe échte armoede is. Een soort armoede die wij hier in Nederland niet kennen. Komende zomervakantie is het dus zover, en ik zal jullie hier later nog wel meer over vertellen. Vandaag eerst de wishlist! Ik wil graag wat nieuwe kleding kopen wat past bij het klimaat daar, en wat past bij de dingen die we gaan doen. Kijk mee!

shorts forever 21

Forever 21 – Forever 21 – Forever 21

zomershorts

H&M – H&M – Boohoo

Shorts

In Roemenië is het warm. Erg warm. In de zomermaanden is het geen uitzondering dat de temperaturen oplopen tot boven de 35 graden. Shorts are needed! Ik heb nog wel een aantal denim shortjes in mijn kast liggen, maar voor op vakantie zijn juist van die losse, luchtige shortjes fijn. Bij de Forever21 heb ik al  veel leuke shortjes gespot, maar ook die nepsuède short van de H&M vind ik erg tof!

basic maxi dress

H&M – Asos – Forever 21

wishlist maxi dress

Forever 21 – Nelly.com – Forever 21

‘Nette’ maxidress

Zoals ik al zei gaan we met onze groep verder bouwen aan het ‘daycenter’: een school, kerk, en buitenschoolse opvang in één. Voor een groot gedeelte is het al af, en we zullen er op de zondagen dan ook al naar de kerk kunnen gaan. Het is in hun cultuur nogal ongepast om daar met blote benen en armen te verschijnen. Goeie smoes voor mij om op zoek te gaan naar mooie maxi dresses! :D

Vooral die streepjes midi dress vind ik heel erg tof. Lekker praktisch ook, het is geen struikeljurk. Van de witte jurk ernaast vind ik het kant erg leuk, en de roze is een beetje bohemian, I like!

tops

Asos – Forever 21 – Boohoo – Forever 21 – Forever 21 – Asos

Tops ‘n T-shirts

En dan als laatste nog wat shirtjes! Van topjes kan je er nooit genoeg hebben, en ik neem voor die twee weken graag een voorraadje mee. Want nee, ik ben niet zo’n zweter, maar bij 35 graden doe ik wel graag regelmatig een schoon shirtje aan! Eis: ze moeten lekker zitten, en lekker luchtig zijn. De 6 hierboven zijn slechts een selectie uit een heleboel toffe tops die ik al gespot heb. Dat wordt nog lastig kiezen… :) ik neem ze gewoon allemaal

Ik hoop dat ik komende tijd nog ergens een middagje vrij heb om even goed in te slaan. Dat wordt misschien nog wel een probleempje, want de laatste toetsweek komt er weer aan. En toetsweek = mezelf opsluiten, blokken, en onder een steen leven. Ach, anders máák ik wel een middag vrij!

Ga jij nog op vakantie, en zo ja: waarheen? (benieuwd benieuwd!)

Liefs Anniek

 

24 reacties

 • Reply
  Sophie
  18 juni, 2015 at 06:50

  Wat apart zo’n trip in de zomer. Het moet vast een vakantie worden die je horizon gaat verbreden!

 • Reply
  Esther
  18 juni, 2015 at 07:26

  Super leuke items! Ik ben even verliefd geworden op dat losse schortje met die palmboompjes, van forever21! Wat goed trouwens dat je mensen gaat helpen in Roemenië :-)

 • Reply
  lifetimes
  18 juni, 2015 at 07:39

  Heel veel plezier in Roemenië! Het zal zeker weten een mooie ervaring zijn :) Xx

 • Reply
  BySilke
  18 juni, 2015 at 07:50

  Alvast heel veel plezier en succes op die reis! Het zal vast en zeker een ‘eyeopener’ worden :) En of je nu met nieuwe of oude kleren gaat, maakt vast niet uit!

 • Reply
  Maria
  18 juni, 2015 at 09:39

  Gaaf zeg zo’n reis, dat wil ik ook nog eens doen! Veel plezier alvast! En ja, bij mij komt de toetsweek er ook aan, druk druk druk. Hopelijk heb ik ook nog een gaatje vrij om te shoppen :)

 • Reply
  Anna
  18 juni, 2015 at 10:42

  Leuke wishlist, heel erg tof dat je naar Roemenie gaat om te helpen! Ben wel benieuwd naar meer informatie en artikelen daarover :-). Ik heb zelf nog geen vakantieplannen, maar ik hoop er eind juli nog even tussenuit te gaan.

 • Reply
  Nicole
  18 juni, 2015 at 10:50

  Wat een prachtige items. Hele mooi wishlist, heel mooi vormgegeven!

 • Reply
  Mascha
  18 juni, 2015 at 11:24

  Met welke organisatie ga je? En wanneer?

 • Reply
  Manon
  18 juni, 2015 at 11:34

  Mooie wishlist, die eerste jurk vind ik mooi!

 • Reply
  Annelien
  18 juni, 2015 at 12:06

  Wauuww, daar wil ik ook ooit nog een keer heen! Ga je in Roemenië vloggen? :) Lieefs

  • Reply
   Anniek
   18 juni, 2015 at 17:49

   Ik ga er sowieso heel veel foto’s maken, maar vloggen moet ik nog even zien! Ik weet niet hoe ‘gepast’ het daar is :)

 • Reply
  Ana
  18 juni, 2015 at 12:14

  Leuk! Alleen heb ik een vraag, welke godsdienst doe je precies? Want Roemenië is Roemeens-Othodox, en dan vind ik het niet oké om daar een Rooms-Katholieke kerk te bouwen. ‘(dit is zeker geen haat tegen jou of de Rooms-katholieke kerk, maar ik vind het wel een beetje je godsdienst opdringen) Maar wel heel leuk en goed dat jullie het dorpje helpen!

  • Reply
   Anniek
   18 juni, 2015 at 17:48

   Hoi Ana! Ik ben niet rooms-katholiek hoor :) Er was in dat dorpje al een soort kerk, maar ze hadden geen goede ruimte om bij elkaar te komen geloof ik, vandaar!

   • Reply
    Ana
    19 juni, 2015 at 06:58

    Ah oké, dankje om te antwoorden!

 • Reply
  myrthe
  18 juni, 2015 at 14:26

  Leuk artikel om te lezen! En wat gaaf dat dit georganiseerd wordt om het op te knappen :) ik zelf ga op vakantie naar florida, sooo excited! Voor jou alvast veel plezier!

 • Reply
  Rieneke
  18 juni, 2015 at 16:06

  Wat leuk! Ik ben vorig jaar ook met een zelfde soort doel naar Roemenië geweest. Het heeft echt indruk gemaakt. Ik hoop dat je het er fijn gaat hebben!

 • Reply
  Klaske
  18 juni, 2015 at 18:09

  Wow, wat gaaf dat je dit gaat doen! Ik denk dat het heel indrukwekkend is allemaal. Vanuit mijn kerk hebben ze ook weleens zoiets gedaan, maar dan in Bulgarije. Toen ben ik helaas niet mee geweest. Ik hoop dat je het fijn gaat hebben daar! Liefs, Klaske

 • Reply
  Iris
  18 juni, 2015 at 18:10

  Wel bijzonder, zo’n reis naar Roemenië! Afgezien van de reden dat je daar naartoe gaat, is het misschien een leuk ‘alternatief’ vakantieland.

 • Reply
  Milou
  18 juni, 2015 at 19:17

  Wat tof, zo’n reis! Toffe wishlist:-)

 • Reply
  Anne-Sterre
  18 juni, 2015 at 19:37

  Wat interessant, lijkt me heel leerzaam om dat mee te maken, echt een ervaring. Leuk wishlistje heb je gemaakt :)

 • Reply
  Lisa
  18 juni, 2015 at 20:23

  Wat enorm tof dat je naar Roemenie gaat. Ik heb wel veel verhalen gehoord over de leefomstandigheden van mensen daar, maar om dat ook echt te zien en te ervaren zal wel heel bijzonder zijn. Ik vind maxi-dresses erg leuk, maar ik kan het helaas niet echt hebben, omdat ik zo mini ben haha.

 • Reply
  Denise
  19 juni, 2015 at 07:22

  Wat tof dat je daar heen gaat om te helpen! Leuke wishlist heb je!

 • Reply
  Jonne
  19 juni, 2015 at 10:04

  Wat een leuke wishlist!! Heel tof!
  Liefs. Jonne

 • Reply
  Britt • Annebrittures
  20 juni, 2015 at 21:36

  Ik zou nu echt naar de Forever 21 willen rennen (is écht onmogelijk) zulke leuke dingetjes! Vooral dat Grid shortje! ❤ En zo tof dat je je zo inzet! Ik wou dat ze dat hier bij mijn parochie ook organiseerden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.