JML #81 / Workshops geven, Tony’s Chocolonely & suikerspinnen

join my life 81

Zaterdagmorgen stapte ik in de trein, helemaal bepakt en bezakt met allemaal spulletjes die ik nodig had voor mijn workshop. Inderdaad: mijn workshop. Mijn WORKSHOP! Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven, haha! Vandaag vertel ik je er meer over, en laat ik je zien wat ik de afgelopen week allemaal uitgespookt heb!

spinnenweb

Deze week begon ontzettend goed. Ik fietste twee keer met mijn hoofd door een spinnenweb. Gelukkig was het in een steegje waar niet zoveel mensen komen, anders hadden de omstanders vast raar opgekeken als ze mij hysterisch door mijn haren zagen raggen, op zoek naar een spin. Typisch herfstbesefmomentje dit :)

walnoot yoghurt

Vandaag begint mijn toetsweek, AAH! Nu in mijn examenjaar tellen alle toetsen mee voor mijn eindcijfers, en flink ook. Deze week bestond dus vooral uit opstaan, naar school gaan, leren (of in elk geval pógingen tot leren), en slapen. Heel interessant. NOT. Wel met een lekker yoghurtje erbij.

duiven

Af en toe nam ik even een break van het leren, en ging ik lekker naar buiten. Soms met mijn camera, om bijvoorbeeld duifjes te fotograferen :)

tony's chocolonely zeezout

Deze week was ik jarig! Oké, ik heb het vorig weekend al gevierd, maar dat nam niet weg dat ik toch wel een beetje verwend mocht worden. Naast dat ik door mijn ouders net wat extra in de watten werd gelegd, kocht ik voor mezelf deze Limited Edition Tony’s Chocolonely reep. Puur met amandel en zeezout.

Je had me moeten zien toen ik hem kocht. Zo blij als een kind. YUM!

kaas pompoenbroodje

En ik at dit lekkere kaas-pompoenbroodje als verjaardagslunch :)

papierwinkel

Vrijdag ging ik niet naar school, maar bleef ik een dagje thuis. De dag erna zou ik namelijk de hele dag workshops gaan geven op de Huis van Belle-dag, en daar moest ik nog flink wat voor voorbereiden! Ik ging even de stad in om bij de Bruna wat grote witte vellen te halen, en heb de rest van de dag mijn workshopideeën afgemaakt én heel veel geleerd voor de toetsweek.

huis van belle dag

En zaterdag was het dan zover: de dag waarop ik mijn workshop ging geven! Ik was door het team van Huis van Belle gevraagd om een workshop te geven over hoe je je eigen blog kan beginnen. Well… YES?!

Terwijl ik zaterdag alvast even wat stond voor te bereiden groeide buiten de rij meiden met de minuut… Wat kwamen er veel meiden, ik geloof tussen de 500 en 700!

versieren

Het event vond plaats in een schoolgebouw, en ik kreeg een lokaaltje toegewezen waar ik mijn gang mocht gaan. Lekker schuiven met de stoelen en tafels, en proberen er iets gezelligs van te maken!

workshop bloggen

Even een enthousiaste actiefoto :)

workshop insta

Mijn workshop ging dus over het opstarten van een blog, lezers krijgen, foto’s maken en alle andere dingen die bij het bloggen horen. Gelukkig voor hen hoefden ze niet een heel uur op hun stoel naar mij te luisteren, ze gingen ook lekker praktisch aan de slag met het maken van composities en foto’s!

workshop

Ik had allerlei ‘props’ meegenomen om te gebruiken voor de composities.

samenwerken composeren

Supertof om al die meiden zo lekker aan het werk te zien, en te zien hoe sommigen er helemaal in opgaan. Zo gaaf dat ik de kans mocht krijgen om deze workshop te geven! Wel bizar hoor… Natuurlijk weet ik wel aardig wat van bloggen af, maar om nou zomaar een workshop te gaan geven is toch wel gek!

groep meiden

Ik heb de meiden meteen even een onderzoekje laten invullen voor mijn profielwerkstuk. Handig! :)

kraampje

suikerspin eten

Toen de dag voor de bezoekers voorbij was ging ik met de lieve Lisa nog gauw even langs wat leuke kraampjes die buiten stonden. En we aten een suikerspin!

station

En weer terug naar huis. Met vier tassen aan mijn armen, haha!

pastinaak stamppot

Toen ik thuiskwam stond er een lekker pastinaak/aardappel stamppotje op me te wachten, met een lekker uien/perensausje erbij! Lekker, ik had trek.

lush bruisbal

En daarna lekker chillen in bad en Expeditie Robinson terugkijken. Heerlijk, even tot rust komen.

appelkruimeltaart

Zondag at ik appel/kruimeltaart. Stiekem zou ik het wel leuk vinden als je ook een zak met alleen het kruimellaagje wat bovenop de taart kon kopen :)

Komende week wordt voor mij KNALLEN! Ik heb 9 toetsen die ik moet maken, en allemaal tellen ze dus flink mee. Best spannend. Ik hoop dat het allemaal een beetje gaat lukken, en dat ik ergens motivatie zal vinden..? Ach ja, over een week ben ik er vanaf, daar houd ik mijn blik op gericht!

Wat ga jij komende week doen?

Liefs Anniek

 

23 reacties

 • Reply
  Steffi
  12 oktober, 2015 at 05:51

  Succes met alle toetsen! Ik heb gelukkig nog 2 weekjes om te leren! De workshop ziet er heel tof uit, volgensmij heb je heel erg je best gedaan, super leuk!

 • Reply
  Katrien
  12 oktober, 2015 at 06:13

  Ooh nog een gelukkige verjaaardag! :) zo cool van je eigen workshop, ziet er naar uit dat je er inderdaad veel moeite in hebt gestoken! En wauw die Tony’s soort kende ik nog niet, moeeet ik proeven. Succes deze week!

  • Reply
   Anniek
   14 oktober, 2015 at 06:17

   Dankjewel voor je lieve reactie Katrien! <3

 • Reply
  Susan | susanblogt.nl
  12 oktober, 2015 at 06:22

  Wat een leuke Join My Life <3 Echt super tof die workshop zeg! Dat maakt het dan weer goed van het spinnenweb… Ik heb daar ook altijd zo'n hekel aan! Haha
  Liefs, Susan

 • Reply
  Judith | myfoodblog.nl
  12 oktober, 2015 at 06:31

  Wat leuk die workshop! Voor herhaling vatbaar? Succes met je toetsen!

 • Reply
  Marlotte
  12 oktober, 2015 at 07:03

  Mmm, al dat lekkere eten. Heerlijk! Vind die Amandel/zeezout-reep heel lekker! Zo gaaf dat je je eigen workshop hebt gegeven. Ziet er echt heel leuk uit! Fijne week!

 • Reply
  Lilian
  12 oktober, 2015 at 07:43

  Wat superleuk dat je die workshop mocht geven! Ziet er heel gezellig uit :-)

 • Reply
  Idwerd
  12 oktober, 2015 at 07:55

  Ziet er uit als een hele leuke week!

 • Reply
  Linda
  12 oktober, 2015 at 07:56

  Succes met je toetsen!

 • Reply
  Mieke | Mieksmind
  12 oktober, 2015 at 09:15

  Wat weer een mooie foto’s! Wat leuk je eigen workshop!

 • Reply
  Annelies
  12 oktober, 2015 at 09:37

  en ik heb nog steeds geen Tony’s chocolatebar gehad. Ik zie ze zoveel op blogs voorbij komen en ik ben zó nieuwsgierig! Ja, ik moet er echt eens aan gaan beginnen ;-)

 • Reply
  Elena
  12 oktober, 2015 at 11:51

  Dat ziet er allemaal hele gezellig uit! Mooie foto’s!

 • Reply
  Engelina
  12 oktober, 2015 at 14:09

  Veel succes en nog van harte gefeliciteerd met je 17e verjaardag.!
  Super gaaf dat je zo’n workshop mocht geven ,lijkt me erg leuk om te doen .

 • Reply
  Eline
  12 oktober, 2015 at 15:03

  Wat een bijzondere ervaring dat je een workshop ging geven. Dat lijkt me echt heel leuk om een keertje te doen. Heel veel succes met al je toetsen, want wow dat zijn er echt veel. Komt vast helemaal goed!!

 • Reply
  Manon
  12 oktober, 2015 at 16:51

  Ik ben helemaal verslaafd aan kaas pompoenbroodjes, zo lekker!

 • Reply
  Lisa
  12 oktober, 2015 at 17:23

  Mmm…die Tony’s <3 Give me. IK word nog steeds blij van de suikerspin foto haha. Was zo gezellig.

 • Reply
  Iris
  12 oktober, 2015 at 17:25

  Wauw, wat gaaf dat je een workshop mocht geven! Ik denk dat ik nu ook witte vellen ga inslaan.

  • Reply
   Anniek
   14 oktober, 2015 at 06:17

   Ja, moet je doen, is echt onwijs handig voor product fotografie!

 • Reply
  Kim
  12 oktober, 2015 at 18:22

  Zo tof dat je dit hebt mogen doen. Jammer dat ik er niet bij kon zijn. Ben zo benieuwd naar jouw blog tips :)

 • Reply
  Moniek
  12 oktober, 2015 at 19:12

  Wat ontzettend tof dat je een workshop over bloggen mocht geven! Dat moet echt een eer zijn lijkt me!

 • Reply
  Bianca
  13 oktober, 2015 at 08:39

  Hoe gaaf dat je een workshop hebt gegeven over het opstarten van een blog! Ik vind jouw foto’s ook altijd prachtig hah! En die appelkruimeltaart ziet er verrukkelijk uit! X

 • Reply
  Logophile
  14 oktober, 2015 at 17:49

  Wauw, wat een prachtige foto’s maak je!

 • Reply
  shirley May
  15 oktober, 2015 at 10:23

  whaaa jaloers op jou mooie blog!
  echt leuk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.