Zo zien mijn ochtenden eruit

De ochtend is mijn favoriete gedeelte van de dag. Lekker de ramen opengooien, de frisse ochtendlucht opsnuiven, de vogels horen fluiten en verse cappuccino… Vandaag laat ik je zien hoe mijn ochtenden er meestal uit zien!

Wekker

Op normale doordeweekse dagen zet ik bijna altijd mijn wekker. Soms moet ik vroeg naar de universiteit en gaat mijn wekker rond half 7 af, maar ook op dagen dat ik thuis werk vind ik het fijn om vroeg op te staan. ’s Ochtends ben ik het meest productief en, zoals ik al zei, ik vind vroege ochtenden in het algemeen gewoon heel fijn en mooi.

Frisse lucht

Zeker nu het zulk lekker weer is spring ik meestal meteen uit bed om de ramen wijd open te gooien. Heerlijk, die frisse zomerlucht!

Ontbijt

Hoewel ik al járen elke ochtend ontbijt met havermoutpap, ben ik de laatste tijd aan het experimenteren met yoghurt met fruit en zelfgemaakte granola. Ik at dit ontbijt vaak toen ik bij mijn zus in Zweden was en eigenlijk beviel het me wel heel erg goed. Ik heb laatst zelf een lading granola gemaakt wat ik nu elke ochtend eet en waar ik nog wel even mee door kan.

Ik kruip trouwens altijd nog weer even terug in bed tijdens mijn ontbijt, en meestal kijk er een youtubefilmpje bij.

Thee en badjas

Na het ontbijt is het tijd voor een flinke kop thee! Ik trek mijn nieuwe badjas van LASCANA aan – die zó ongelooflijk zacht is – en zet de waterkoker aan. Meestal kies ik voor rooibosthee.

Aan het werk

’s Ochtends zit ik nog vol energie en ben ik meestal erg productief, en dus ga ik dan ook vaak vroeg aan het werk. Leren voor tentamens, studieboeken lezen, papers schrijven, mailtjes sturen of bloggen… En soms natuurlijk gewoon even een ochtendje niets. 

Percolator

Dit is echt een grote, waardevolle ontdekking voor mij: de percolator! Wat komt dáár lekkere koffie uit! De laatste tijd zet ik elke ochtend koffie in deze mini perculator (met een zeer bijzondere gifgroene kleur inderdaad) en daarbij doe ik dan nog opgeklopte melk. Homemade cappuccino!

Zo ziet mijn ‘normale’ ochtend eruit! Komt ‘ie erg overeen met de jouwe? Wat verschilt er?

Liefs Anniek

De badjas van LASCANA is hier te koop.

 

 

16 reacties

 • Reply
  Eline
  20 juni, 2017 at 07:42

  Wat lekker zo vroeg op staan. Het eerste wat ik doe als ik opsta is ook alles open gooien. Heerlijk die frisse lucht even naar binnen.

 • Reply
  Roos | Soitsrose
  20 juni, 2017 at 11:30

  Dit artikeltje was zo leuk om te lezen!

  • Reply
   Anniek
   23 juni, 2017 at 07:09

   Ah, dat is zo leuk om te horen, fijn! Dankjewel!

 • Reply
  Els
  20 juni, 2017 at 11:43

  Ja….. Lekker vroeg opstaan!

 • Reply
  Laura
  20 juni, 2017 at 14:17

  leuk om te lezen! nu ik vakantie heb vind ik het veel te moeilijk om vroeg uit bed te gaan.. haha.

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  20 juni, 2017 at 16:10

  Wat een heerlijke ochtend! Ik sta altijd veel te laat op, al vind ik het soms ook wel fijn om juist vroeger op te staan. Dat zou ik sowieso meer moeten doen! Die badjas ziet er trouwens echt heerlijk uit. Malou x

 • Reply
  Laurine
  20 juni, 2017 at 19:54

  Heerlijk is dat vroeg opstaan en genieten van de frisse zomerlucht! Mooie foto’s ook!

 • Reply
  Marthe
  20 juni, 2017 at 19:57

  Leuk dat je zo vroeg opstaat en dan nog steeds productief bent, dat zou ik nooit kunnen, hihi. Als ik zo vroeg opsta, voel ik me altijd net een zombie. XXX

 • Reply
  Eva van
  20 juni, 2017 at 22:07

  Je foto’s zijn zo mooi! Je zou echt eens een artikel met fototips moeten maken :) Dit artikel is trouwens ook echt leuk!

 • Reply
  Inge
  21 juni, 2017 at 20:39

  Wat een leuk artikel. En echt een originele manier om toch samen te werken met een merk, dat heb je heel leuk gedaan!! Ik vind het ook echt knap dat je al zo lang blogt en zelfs nu tijdens je studie (en de daarbij behorende drukte) er tijd voor maakt :) je hebt echt een authentieke blog. :) fijne avond!

  • Reply
   Anniek
   23 juni, 2017 at 07:07

   Ah, dit vind ik echt bijzonder en mooi om te horen Inge, dankjewel voor dit compliment! Heel erg lief van je, dit geeft me een goede blogboost :) Dankjewel! <3 <3

 • Reply
  Suzanne
  22 juni, 2017 at 06:45

  Een hele fijne routine zo! Heerlijk om sochtends de ramen open te gooien!

 • Reply
  Linda
  22 juni, 2017 at 08:22

  Erg leuk om zo met jou door je ochtend heen te wandelen. Ik ben zelf nooit een ochtend mens geweest, maar kan mij voorstellen dat het heerlijk rustig en werken is in de ochtenden :)

 • Reply
  Silke
  22 juni, 2017 at 17:02

  Superleuke foto’s! Ik maakte zelf ook eens granola, smaakt zo veel lekkerder hé dan :) Ik wist eigenlijk niet dat zo’n koffiedingetje een percolator heette, hihi. Weer iets bijgeleerd ;) Liefs!

  • Reply
   Anniek
   23 juni, 2017 at 07:06

   Ja, het verschil tussen zelfgemaakt en ‘kant-en-klaar’ granola is zo groot! Ik ga zo meteen weer een nieuwe lading maken :)

 • Reply
  Lenneke
  23 juni, 2017 at 18:46

  Ohhhh, ik wil die badjas.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.