Het Zweedse eiland Visingsö ontdekken!

Een week geleden nam ik de ferry naar Visingsö, een Zweeds eiland met maar heel weinig inwoners. Samen met mijn zus en vrienden ontdekte ik daar de prachtige natuur, we kwamen terecht bij een knusse Airbnb waar we véél ijs hebben gegeten, kortom: we genoten volop. Ga mee op ontdekkingstocht! 

Heb je nog niks gelezen over mijn avonturen in Zweden? Kijk dan eerst (of na dit artikel gelezen te hebben) eens naar dit, dit en dit artikel!

Gränna

Het was dinsdagochtend. Om half negen ‘s ochtends namen ik, mijn zus en drie vriendinnen van haar de bus richting Gränna. Gränna is een schattig dorpje wat ongeveer een uur rijden vanaf Jönköping ligt, waarvandaan we vertrokken. Hierboven zie je een foto van Gränna!

Gränna staat bekend om de typisch Zweedse snoepjes die daar gemaakt worden: Polkagris. Dit zijn een soort zuurtjes. Hier zie je een snoepjesmaker in actie!

Rond een uur of tien begonnen we de dag in Gränna goed met een lekkere cappuccino en taart. Ik nam banoffee pie, met heerlijk smeuïge karamel.

De ferry

Na eventjes in Gränna rondgekeken te hebben, was het tijd om de ferry te nemen! De ferry had als bestemming Visingsö, een eiland. We gingen aan boord en liepen naar het voordek, waarvandaan we een prachtig uitzicht hadden. Het was deze dag ook heel lekker weer: 21 graden met volop zon. Echt genieten!

Het eiland Visingsö

Na een vaartochtje van ongeveer 25 minuten waren we er: op het eiland Visingsö! Eén van de vriendinnen van mijn zus was er al eens eerder geweest en wist een mooi plekje waar we naartoe konden wandelen.

We wandelden door het bos en langs de kust, en maakten halverwege een tussenstop om te lunchen. We hoorden de wind ruisen, we hoorden de golven, de vogels en elkaar. Meer niet.

Langs de net gemaaide velden lopen.

Uiteindelijk kwamen we terecht bij een aantal rode huisjes die in een U-vorm opgesteld stonden. Er speelden kinderen in het gras en er waren een aantal mensen buiten. Het leek net een soort mini dorpje/community.

Eén van die rode huisjes was een Airbnb, waar je ook verse koffie, thee, gebak en ijs kon krijgen. We bestelden wat drinken en een heleboel verschillende ijssoorten en hebben uiteindelijk uren op dit leuke plekje doorgebracht.

Kijk nou! Zo lekker!

Aan het eind van de dag wandelden we weer terug naar de ferry. Eenmaal aangekomen in Gränna haalden we een patatje, die we aan de waterkant opaten. Tijd om weer naar Jönköping te gaan.


Wat een fijne dag was dit. Even helemaal weg uit de ‘normale’ wereld en genieten van allerlei moois.

Heb je zin in nog meer artikelen over mijn trip naar Zweden? Check dan hier een outfitpost en hier de prachtige natuur van Zweden.

Liefs Anniek

 

7 reacties

 • Reply
  Eline
  14 juni, 2017 at 06:35

  Wauw wat ziet het er mooi uit. Echt een heerlijke vakantie daar zeg, wat zou ik Zweden nu graag eens bezoeken.

 • Reply
  Suzanne
  14 juni, 2017 at 06:40

  Ziet er heel leuk uit!

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  14 juni, 2017 at 08:14

  Wauw het ziet er echt leuk uit!

 • Reply
  Laurine
  14 juni, 2017 at 15:34

  Prachtige foto’s!

 • Reply
  Iris
  14 juni, 2017 at 17:23

  Nu wil ik al helemaal een keer naar Scandinavië!

 • Reply
  Emma
  14 juni, 2017 at 18:38

  Wat ziet het er mooi uit!! Ik wil nu echt een keer naar Zweden/Scandinavië<3

 • Reply
  Marthe
  15 juni, 2017 at 18:06

  supermooie foto’s! X

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.